Ve středu 26. října 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v osmifinále MOL Cupu s Opavou. Zápas začíná v 16:30 a viktoriáni si zpět na západ Čech chtějí přivézt postup do dalšího kola.

„Příprava probíhá jako na všechny zápasy, takže opět byl i video rozbor. Víme, jaké mají silné a slabé stránky, na to hráče upozorníme. Jedeme tam samozřejmě pro postup, nic jiného brát nemůžeme,“ říká asistent trenéra TomᚠTrucha.

V Opavě je o souboj s Plzní velký zájem a viktoriány určitě nečeká jednoduchý zápas. „Čeká nás plný stadion a soupeř, který nemá co ztratit a patří k nejlepším ve druhé lize. Vyznávají ofenzivní, kombinační fotbal a my se na ně musíme dobře připravit,“ dodává kouč Plzně. „Určitě dojde k nějaké rotaci hráčů, ale spíš se to odvíjí od zdravotního stavu. Někteří mají drobná zranění a potřebují čas na regeneraci,“ popisuje Trucha.

Viktoria v MOL Cupu opět míří daleko od Plzně, ve 3. kole totiž hrála v Hlučíně. „Už to ani tak nebereme, protože počet zápasů neovlivníme. To, že opět jedeme do téměř stejného regionu, je prostě fakt. Jedeme vlakem, což je lepší než kdybychom jeli autobusem. Opava je o level výš než Hlučín, který patří k nejlepším týmům mezi druhou a třetí ligou. Opava naopak dlouhodobě pracuje na tom, aby se mohla prát o postup do první ligy,“ uzavírá TomᚠTrucha.