Hráči Viktorie Plzeň ve 3. kole MOL Cupu nasázeli třetiligovému Hlučínu sedm branek a bez problémů postupují do dalšího kola. Západočeši v utkání zcela dominovali a soupeře nepustili v podstatě do žádné šance.

„Trenéři nás nabádali, že tento zápas nesmíme podcenit. Pro domácí tým to byl zápas roku a Hlučín na nás vlétl hned od začátku. Byla tady také dobrá divácká kulisa. Se vším jsme se ale poprali, nedali jim šanci a vyhráli jsme zaslouženě,“ říká TomᚠPoznar. „Opravdu jsem se na tento zápas těšil, ale nečekal jsem takový výsledek, protože kolikrát bývají tyto pohárové zápasy hodně nevyzpytatelné. My jsme ale nic nepodcenili, máme dobrý tým a všichni makali na sto procent i proti třetiligovému týmu. To je určitě dobrá vizitka pro Plzeň,“ doplňuje Petr Bolek.

Útočník Poznar dal stejně jako v Ergys Kace svůj první gól v dresu Viktorie. „Je to určitě trochu úleva, hráč dá první gól a věří, že už mu to tam bude padat. Vzal jsem si penaltu a jsem rád, že jsem jí proměnil,“ popisuje TomᚠPoznar.

Pro brankáře Bolka bylo utkání opravdu speciální, protože v Hlučíně žije a navíc zde v minulosti chytal. „Známých jsem tu měl hodně a příbuzných tak 25. Jsem rád, že jsem se sem mohl vrátit, mám na Hlučín samé dobré vzpomínky,“ dodává Petr Bolek.

Viktoria má nabitý program, minulý čtvrtek hrála s AS Řím, v neděli s Karvinou a po souboji s Hlučínem ji čeká sobotní ligový zápas v Teplicích. „Kádr máme široký a dobře se protáčíme, to určitě týmu pomůže. Teď máme před sebou Teplice, kde třeba bude hrát v útoku někdo jiný. Bojujeme jeden za všechny a tak to má být,“ uzavírá TomᚠPoznar.

Roman Pivarník: Postup byl povinnost
„Několik hráčů jsme kvůli nabitému programu nechali doma a další jsme podle plánu vystřídali v poločase. Postup byl určitě povinnost, ale myslím, že zápas splnil účel. Postoupili jsme a kluci, kteří nedostávají tolik příležitostí, se mohli ukázat. Pro ně to byla skvělá příprava na nᚠnáročný podzim,“ hodnotí zápas trenér Roman Pivarník.

V utkání dalo branku celkem sedm viktoriánů a trefili se všichni útočníci, kteří přišli na hřiště – Krmenčík, Ďuriš i Poznar. „Jsem rád za ně, protože je jedno, ve které soutěži se trefí, gól je zkrátka gól,“ dodává kouč.

Plzeň pokračuje v nabitém programu, v sobotu ji čekají Teplice. „Ve čtvrtek máme regenerační trénink, v pátek je předzápasový trénink a v sobotu zápas. Moc prostoru na jiné tréninky tam tedy teď nemáme, ale tak to je, tým je ale dobře na náročný program přichystaný,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie