Prakticky každý domácí zápas Viktorie Plzeň je vyprodaný. Přesto se na stadionu občas objeví volné sedačky, které neobsadil některý z permanentkářů. Klub nyní nabízí možnost, jak tato místa nabídnout ostatním fanouškům.

Nový systém je už plně funkční, lze ho tedy využít na nejbližší domácí ligový duel s Brnem. A jak funguje? Pokud majitel permanentní vstupenky dopředu ví, že v neděli 27. listopadu na fotbal nepůjde, může přes odkaz na internetových stránkách klubu nebo na webu Plzeňské vstupenky odhlásit své místo právě na tento zápas. Jeho sedačka bude v tu chvíli nabídnuta do volného prodeje. Pokud si toto místo někdo zakoupí, obdrží permanentkář jeden pracovní den po zápase dárkový poukaz na 50 Kč do Viktoria shopu. Ten je platný deset dní od data zápasu a vztahuje se na veškeré zboží včetně vstupenek zakoupených právě ve fan shopu.

„Novým systémem reagujeme na časté dotazy ze strany fanoušků, kteří nemohou sehnat vstupenky a přitom například prostřednictvím televizních obrazovek vidí na stadionu prázdná místa. Držitelům permanentních vstupenek i potencionálním novým fanouškům tímto chceme nabídnout zajímavou možnost a věříme, že ji budou využívat,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Jsme si vědomi, že je potřeba vzájemně komunikovat a žádáme majitele permanentních vstupenek o spolupráci,“ doplňuje Hanzlík.

Důležité je, že systém se vždy uzavře v poledne dva dny před samotným zápasem. Na již zmíněný duel s Brnembude tedy možné nabídnout vstupenku do pátečního poledne (25. 11.). „Neustále budeme pracovat na zlepšování komfortu pro naše fanoušky, do čehož prodej vstupenek rozhodně patří,“ vysvětluje tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

Dalším opatřením, jak eliminovat neobsazené, přesto ‘prodané‘ sedačky, je monitoring návštěvnosti. Pokud některý z permanentkářů nenavštíví během sezony 5 a více ligových zápasů, aniž by se odhlásil v novém systému, ztratí předkupní právo na permanentku na další sezonu. „Tato opatření má jednoznačně upřednostnit věrné fanoušky, kteří navštěvují Doosan Arenu bez ohledu na soupeře,“ uvádí další opatření Hanzlík. „Jakkoliv chápeme, že termíny duelů se rozhodnutím televizních stanic velmi často mění a pro fanoušky není jednoduché se jim přizpůsobit, prosíme naše příznivce o spolupráci. Ztráta předkupního práva na další sezonu je až tou poslední možností, které se vzájemnou kooperací budeme chtít vyhnout. Fanoušek, který nemůže zápas navštívit, může svoji permanentku předat kamarádovi či známému a své místo tak využít. Nově představený systém mu navíc umožňuje jednoduché odhlášení z pohodlí domova. Při těchto možnostech se mu samozřejmě ´absence´ nezapočítává. Nepředpokládané události typu nemoci apod. by pak měly bohatě pokrýt povolené čtyři absence,“ zakončuje Hanzlík.


DŮLEŽITÉ OTÁZKY A ODPOVĚDI

1. Mám permanentku. Kde a kdy mohou své místo nabídnout?
Své místo můžete nabídnout na internetových stránkách www.plzenskavstupenka.cz. Uzávěrka je vždy ve 12:00 hodin dva dny před samotným utkáním.

2. Dostanu potvrzení?

Potvrzení o nabídnutí vstupenky obdržíte vždy do 24 hodin od zadání do systému.

3. Kdy mám nárok na voucher v hodnotě 50 Kč?
V momentě, kdy si vámi nabídnutou vstupenku někdo zakoupí. V opačném případě obdržíte vyrozumění o nevyužití vašeho místa.

4. Kdy mi voucher přijde?

Pokud si někdo vaši vstupenku zakoupí, přijde voucher v pracovních dnech do 24 hodin.

5. Kde mohu voucher uplatnit?

Ve Viktoria shopu. Platnost je deset dní od zápasu na veškeré zboží včetně vstupenek zakoupených právě v shopu.

6. Mohu poskytnout permanentku kamarádovi či známému a vyhnout se tak absenci?

Ano. Permanentky jsou sice vydávány na jméno, nicméně jsou přenosné. Tzn. na Vaši permanentku může na stadion dorazit kdokoliv z Vašich přátel a systém bude registrovat, že ´Vaše permanentka´ byla na zápase přítomná. 

7. Pokud využiju nový systém včasného odhlášení permanentky, vyhnu se započítání absenci?

Ano. Pokud se včas odhlásíte přes proklik na webu www.fcviktoria.cz případně na internetových stárnkách www.plzenskavstupenka.cz, nepočítá se žádná absence.

8. Vztahuje se toto opatření také na domácí pohár nebo zápasy evropských pohárů?

Ne. Jedná se pouze a jen o duely nejvyšší české soutěže. Na evropské zápasy ani domácí pohár systém nebude žádné ‘absence‘ registrovat.