Maccabi Tel Aviv je nejúspěšnějším celkem své země a chloubou mnoha Izraelců. I z tohoto důvodu bývalo v klubu z Tel Avivu pravidlem, že jeho trenér musí být rovněž Izraelec. Alespoň do roku 2012, kdy se klub rozhodl jít odlišnou cestou.

Po dvou hlavních trenérech ze Španělska a jednom Portugalci ukázalo klubové vedení na dalšího cizince. Od léta 2015 se hlavním koučem úspěšného mužstva stal Srb Slaviša Jokanović. Na dráhu profesionálního trenéra se dal v roce 2007, kdy převzal Partizan Bělehrad. V hlavním městě Srbska vydržel dva roky a dokázal zvítězit jak v domácí lize, tak v poháru. V sezóně 2012/2013 trénoval thajský celek Muangthong United, se kterým získal titul mistra Thajska, následovaly krátké anabáze v Levski Sofia a Hércules CF.

V ročníku 2014/2015 vedl v anglické druhé nejvyšší soutěži ambiciózní Watford i s českými reprezentanty Matějem Vydrou a Danielem Pudilem. S týmem sršňů postoupil z druhého místa do Premier League a daleko nebyl ani od celkového prvenství v soutěži. V červnu 2015 se stal hlavním trenérem Maccabi Tel-Aviv.