V roce 2014 byl ve Westendorfu jako nováček FC Viktorie Plzeň, letos už patří k největším oporám týmu. Ondřej Vaněk má za sebou úspěšnou sezónu a odpočítává dny do startu té nové.


„Já byl v Rakousku vloni poprvé a pak jsme v lize vyhráli titul, takže by to snad mohlo být stejné. Ve Westendorfu se mi líbí, je to tu hezké a podmínky jsou tu ideální,“ říká s úsměvem střední záložník.

Viktoriáni trénují každý den dvoufázově, na což jsou samozřejmě zvyklí. Nicméně stejně jako v České republice i v Rakousku v těchto dnech panují tropické teploty a hráčům dává počasí řádně zabrat. „Vedro mi strašně vadí, protože jsem ten typ člověka, který se rychle spálí, takže vyhledávám stín a je to pro mě trápení. Horko je tu velké, ale tu hodinu a půl vždy vydržím, takže je to v pohodě,“ doplňuje Vaněk.

Ve Westendorfu je ubytovaný s novou posilou Viktorie Janem Kopicem, se kterým hrál několik let v Jablonci. „Jsem rád, že Honza Kopic tady je, známe se dlouho a je to opravdu dobrý hráč. Ostatní posily jsou také dobré a všichni se postupně zapracovávají,“ dodává plzeňský středopolař.

Nová sezona začíná pro Viktorii 18. července soubojem s Libercem o Superpohár. „Krátká pauza mi vůbec nevadila, těšil jsem se, až to zase začne, protože nejsem zvyklý nic nedělat,“ uzavírá Ondřej Vaněk.

Fotogalerie