Viktoria Plzeň ve čtvrtek večer nevylepšila pohárové maximum, když až v nastavení odvetného osmifinálového utkání inkasovala branku, která ji stála postup. Trenér Pavel Vrba po utkání svému týmu poděkoval za způsob, jakým se v celém průběhu Evropské ligy prezentoval.

„Evropskou ligu musím hodnotit velice kladně a pozitivně. Vyhráli jsme skupinu a do závěrečných minut se prali o postup mezi posledních osm týmů. Dnešní zápas ukázal sílu našeho mužstva a já bych si přál, abychom ji ukazovali v Evropě i nadále,“ řekl po závěrečném hvizdu utkání ve Štruncových sadech. „Na tento zápas se bude jistě dlouho vzpomínat. Převažuje ve mně hrdost na hráče, kteří odvedli úžasný výkon. Věřím, že se nám toto v jarní fázi soutěže bude dařit častěji,“ dodal.

Přestože mnozí Viktorii nevěřili a stavěli ji do role jasného outsidera, Plzeňané se částečně vzepřeli osudu. „Z dobrých hráčů Česka a Slovenska se dá poskládat skvělý tým. Jsem spokojený jak s výsledkem, tak s tím, že s těmito hráči se dá hrát velice dobrý fotbal. Když vezmu v potaz jednotlivce, kteří dnes podali výborný výkon, skončili bychom na čísle jedenáct,“ uznal plzeňský trenér.

Přestože se bránil hodnotit jednotlivé výkony, vzdal poctu střelci obou plzeňských branek Marku Bakošovi. „Marek nám pomohl postoupit do skupiny, když vstřelil dva góly Larnace. I dnes se ukázalo, jak moc je zkušený. Takoví hráči si zaslouží obrovskou úctu za to, jak trénují, jak se chovají a jak jsou připraveni nastoupit například v situacích, kterou jsme zažili dnes. Klobouk dolů,“ uznale kýval hlavou Vrba.