Vikoria vybojovala v Bělehradu nadějnou remízu 1:1, když v závěru utkání vyrovnal hlavu Radim Řezník. Trenér Vrba byl právě s druhou půli spokojenější než s první.

„Bylo to typické utkání po dvou a půl měsíci bez zápasů. Hlavně v prvním poločase jsme se dopouštěli hodně nepřesností. Hráli jsme hodně opatrně, Partizan byl lepší a už v prvním poločase nám mohl vstřelit gól. Až po obdržené brance jsme začali hrát to, co jsme chtěli a nakonec byl druhý poločas z naší strany lepší než ten první,“ hodnotí utkání trenér Pavel Vrba.

Do vstřeleného gólu se Plzeňané moc na dostřel domácímu brankáři nedostávali. „Nevím, jestli byla Radimova hlavička první střelou na bránu, ale pravdou je, že ve druhé půli jsme měli více šancí. Byly tam střela Kopice a Limberského, které kdyby nebyly zblokované, mohly skončit brankou,“ dodává Vrba.

Aspoň papírově je Viktorie před odvetou blíže postupu. „Nemyslím si, že bychom po dnešním zápase mohli říct, kdo je favoritem. Na druhou stranu výsledek jedna jedna je pro nás hodně zavazující a věříme, že ho doma potvrdíme. Všichni chceme postoupit, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého. Myslím, že se bude jednat o podobné utkání tomu dnešnímu. Partizan, pokud bude chtít postoupit, musí vstřelit branku, což pro nás je nyní výhodou,“ přemýšlí Vrba. „Věřím, že naši fanoušci vytvoří doma podobně skvělou atmosféru, kterou jsme zažili tady v Bělehradě,“ uzavírá plzeňský trenér.

Fotogalerie