2. 5. 2015    Zápas

Plzeň nasázela soupeři ze Slovácka čtyři branky

FC Viktoria Plzeň

26. kolo / Sobota 2. 5. 2015, 17:30 /

26. kolo / Sobota 2. 5. 2015, 17:30

FC Viktoria Plzeň

4:0

(2:0)

1.FC Slovácko

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk (81. Hrošovský), Hořava - Pilař (73. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (69. Mahmutovič)

1.FC Slovácko

Heča - Reinberk, Mezlík, Košút, Šimko - Valenta, Havlík - Hlúpik, Trávník (82. Kalouda), Kerbr (79. Galuška) - Diviš

statistiky

Branky: 74. a 85. Mahmutovič, 5. vlastní Kerbr, 34. Kovařík z pen. ŽK: Mezlík, Valenta, Diviš ČK: Mezlík Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Blažej

Diváci: 11105

V zápase 26. kola Synot ligy přivítal stadion ve Štruncových sadech celek 1. FC Slovácko. Do základní sestavy se po karetním trestu vrátil David Limberský, od první minuty nastoupil rovněž Jan Holenda. V ideálním fotbalovém počasí si do ochozů Doosan Areny našlo cestu více než 11 000 diváků.

Zápas začal zostra, v páté minutě dostali viktoriáni možnost rozehrávat první rohový kop. Míč z Kovaříkovy kopačky se do vápna zatočil tak umně, až si domácí obránci po nedohodě s gólmanem Hečou srazili centr do vlastní sítě – 1:0! V následujících minutách mohli Západočeši svůj náskok zvýšit. Po Holendově sklepnutí ale netrefil míč Kolář, stejný hráč si v osmé minutě zpracoval míč směrem do malého pokutového území hrudí, v rozhodujícím momentu byl ale Heča na svém místě. Na konci dvanácté minuty si velkou šanci připsali i zástupci soupeře. Po střílené přihrávce šli skluzem hned dva hráči Slovácka, ale Diviš ani Trávník nedokázali míč zasáhnout. V třiadvacáté minutě si František Rajtoral ukázal, kam by chtěl dostat balón z rohového kopu a za několik okamžiků se už opíral do přesného míče. Bohužel pro Plzeňské neprostřelil změ nohou před svatyní Slovácka. Po půlhodině hry měl možnost zasáhnout míč Roman Hubník, ale jeho střela minula branku o centimetry. Za okamžik se do pokutového území dral Václav Pilař, kterého stíhal hostující Radek Mezlík. Rychlonohého záložníka v červeno-modrém dresu nakonec Mezlík stáhl rukou, vysloužil si tak už druhou žlutou kartu a tedy nucený odchod pod sprchy. Z následného pokutového kopu nedal Hečovi šanci Jan Kovařík a zvýšil tak už na 2:0. Ve 44. minutě oslovil Rajtoral Hubníka, na prudký míč ale nedokázal ofenzivu podporující stoper dostatečně rychle zareagovat. První poločas tak skončil za dvougólového vedení Viktorie.

Do druhé půle nastoupili viktoriáni s ještě větší chutí, než do té první. Už po minutě a půl se v šanci ocitl Jan Holenda, který ovšem po přihrávce Koláře trefil z bezprostřední blízkosti pouze nohu dobře vyběhnutého Heči. Ve druhém poločase byla více než patrná územní převaha viktoriánů, kteří pouštěli svého soupeře na vlastní polovinu pouze sporadicky. V 58. minutě se po rychlé akci po pravé straně dostal k nebezpečné hlavičce Vaněk. Míč z jeho hlavy ale skončil pouze na břevně, následnou vřavu vyřešil ve spolupráci s obranou hostující gólman. Heča musel zůstat na pozoru vlastně po celou dobu poločasu, v 68. minutě musel vyhodnotit situaci, kdy těsně před ním tečoval prudký míč Vaněk. Z následného rohového kopu sice zajímavě zpracoval míč Rajtoral, vystřelit ale nedokázal. Ze hřiště následně odešel Jan Holenda, kterého nahradil Aidin Mahmutovič. Po několika okamžicích na hřišti se právě Mahmutovič řítil v tandemu s Kovaříkem vstříc vstřelení třetího gólu. Po přihrávce před poloodkrytou branku se bosenský útočník do míče opřel moc pěkně, trefil ovšem pouze tyč. V čtyřiasedmdesáté minutě si ovšem Mahmutovič vše vynahradil. Přihrávku od Koláře si převzal ideálně od běhu, utekl obráncům Slovácka a mazácky zvýšil na 3:0. O dvě minuty později pálil s chutí hrající Mahmutovič potřetí, ale tentokrát byl Heča na správném místě. Další akce na sebe nenechala dlouho čekat, v polovině 77. minuty posadil Kolářovi na hlavu míč Kovařík. Pokus plzeňské šestadvacítky ale skončil nad břevnem. Pět minut před vypršením předepsané devadesátiminutovky využil ideální přihrávku do vápna Mahmutovič a vstřelil svou druhou branku v zápase – 4:0! Za minutu běžel na Heču opět Mahmutovič a zřejmě by si se samostatným únikem poradil, ale jeho snažení zastavil rozhodčím pískaný ofsajd. Následně mířil na pravý spodní roh branky Slovácka Kovařík, jeho pokus ale Heča vyškrábl na roh. Na šance bohatý závěr utkání nabídl situaci, kdy si dva střídající hráči Petržela s Hrošovským povodili celou obranu soupeře. Pokus druhého jmenovaného ale mířil nad. Po uplynutí jedné nastavené minuty ukončil sudí Lerch zápas za stavu 4:0 pro Viktorii Plzeň.

Související články