2. 2. 2017    Zápas

Plzeň se s účastníkem Ligy mistrů rozešla smírně

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Čtvrtek 2. 2. 2017, 16:00 / Benidorm, Španělsko

14. kolo / Čtvrtek 2. 2. 2017, 16:00
Benidorm, Španělsko

FC Viktoria Plzeň

0:0

PFC CSKA Moskva

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník (67. Matějů), Hejda, Hubník (64. Hájek), Limberský (64. Janža) – Hořava, Hromada – Kopic (62. Petržela), Ivanschitz (59. Hlavatý), Kovařík (62. Zeman) – Krmenčík (59. Poznar).

PFC CSKA Moskva

Pomazun – A. Berezuckij (75. Gordjušenko), Vasin, Ignaševič – Fernandes, Milanov (46. Žamaletdinov), Wernbloom, Golovin (84. Kučajev), Ščennikov – Jonov (75. Nababkin), Dzagojev.

statistiky

ŽK: 66. Dzagojev (CSKA).

Diváci: 0

První přátelské utkání na soustředění ve španělském Benidormu branku nepřineslo. Viktoria Plzeň hrála s CSKA Moskva 0:0, ačkoliv si oba týmy vytvořily poměrně dobré šance.

Viktoria vstoupila do zápasu aktivněji. Od začátku to byla ona, kdo měl míč více v moci. Již ve třetí minutě se navíc mohl prosadit Michael Krmenčík, jeho hlavička po centru Jana Kovaříka šla ovšem nad branku. O několik minut poté se Kovařík ocitl v roli zakončovatele, jenomže tvrdě zamířil do stejných prostor jako jeho spoluhráč.

CSKA poprvé více zahrozilo přibližně v polovině první části, kdy střelu Jonova Kozáčik skvěle vyrazil. K míči se ale dostal Dzagojev, který z otočky naštěstí pro červenomodré trefil tyčku. Krátce nato zblokoval slovenský gólman Viktorie nadějný centr Fernandese z pravé strany. Do konce prvního poločasu se ruský celek dostal ke dvěma náznakům, ale defenziva Viktorie řízená kapitánem Romanem Hubníkem pracovala bezchybně.

I ve druhé půli se hrálo především mezi oběma vápny, obrany pracovaly spolehlivě a příliš šancí si ani jeden z týmů nevypracoval. Po jednom ze závarů před brankou uklidil míč do bezpečí z brankové čáry LukᚠHejda.

V poslední dvacetiminutovce se do dvou dobrých příležitostí propracovali taktéž viktoriáni. Martin Zeman z přímého kopu našel pěkně Tomáše Poznara, kterého však dokázal brankář Ilja Pomazun vychytat. Rychlonohý záložník Plzně se pět minut před koncem zápasu ještě zjevil v roli zakončovatele, zhruba z dvaceti metrů ale přesně zamířit nedokázal. Zápas tedy skončil 0:0.