Vcelku úspěšný podzim za sebou mají viktoriánské výběry do třinácti a dvanácti let. Oba dva týmy totiž předváděly ve svých zápasech atraktivní fotbal a v produktivitě obsadily shodně druhé místo.

FCVP U13

Sedm výher z jedenácti zápasů a čtvrté místo. To je podzimní bilance výběru do třinácti let. „První polovina sezóny nebyla úplně podle našich představ, předváděná hra neodpovídala možnostem a dovednostem kluků - alespoň my trenéři jsme o tom byli přesvědčeni. Druhá polovina podzimní části nám dala za pravdu. Paradoxně nás "nakoplo" jedno z nejt잚ích utkání podzimu - zápas na Spartě, kde jsme po boji prohráli o gól. Jako otočením kohoutku jsme začali v utkáních předvádět líbivou, vtipnou a zajímavou hru. Kluci se hrou i tréninky viditelně bavili a v mnohem větší míře se začaly do našich utkání promítat "věci" z tréninkového procesu,“ hodnotí trenér Filip Linhart. 

I přes to, že žáci U13 jako jediní se Spartou dokázali překonat hranici 100 vstřelených gólů, chtějí trenéři na produktivitě dále pracovat. „I když to při pohledu na tabulku nevypadá, tak naší největší bolestí je proměňování gólových příležitostí. Projevovalo se to v utkáních jak v dlouhodobé soutěži, tak i na turnajích jichž jsme se u nás či v zahraničí účastnili. Nikdy to nebyl "herní propad", ale výsledky díky této skutečnosti neodpovídaly předváděné hře. Velkým pozitivem je na druhou stranu fakt, že jsme schopni se do šancí dostávat vlastní hrou, že nejde o náhodně vzniklé situace,“ chválí trenér Linhart.

FCVP U12

Žáci do dvanácti let jsou na průběžném pátém místě, když z jedenácti utkání sedm vyhráli. „Podzimní část lze shrnout v několika pohledech, kdy je pro nás však prvořadý herní projev. V týmovém herním výkonu kluci udělali velký kus práce jak v útočné fázi (zakládání a vedení útoku), tak i v obranné fázi (presink a organizace hry). V individuálních výkonech si většina z kluků držela vysoký standard po téměř celou podzimní část. V úvodu podzimu nás trápily především samotné vstupy do utkání, kdy jsme nebyli dosti koncentrovaní na výkon a museli tak nepříznivý vývoj utkání otáčet. Dobrá utkání jsme odehráli i se Slavií i Spartou, přestože nám vítězství uniklo. Kluci jsou po podzimní části druhý nejlépe střílející tým, což je směr, kterým se chceme dále ubírat. Současně chceme zapracovat na zkvalitnění ve všech individuálních herních činnostech,“ hodnotí trenér Martin Vísner. 

Mladí viktoriáni si teď mohou užít zasloužené volno od venkovních zápasů.„Za podzimní část kluci určitě zaslouží pochvalu za pracovitost a nasazení. Podařilo se navázat na skvělé dovednosti, se kterými kluci již do U12 přišli a o něco je opět pozvednout. Závěrem je na místě poděkování za celý trenérský tým všem rodičům a rodinným příslušníkům za podporu kluků v tom co milují – fotbal a nᚠklub,“ uzavírá kouč Vísner.

Sezóna "podzimního" fotbalu však pro výběru U13 a U12 ještě nekončí. Čekají je totiž halové turnaje v Čechách i v Německu. „My trenéři i hráči vnímáme tyto turnaje jako skvělé zpestření a současně i zároveň jako motivaci do dalšího tréninkového procesu,“ shodují se Filip Linhart i Martin Vísner.