Do západočeské metropole dorazila o tomto víkendu UniCredit UEFA Champions League Trophy Tour. Ikonická stříbrná trofej letos projede koncem listopadu a začátkem prosince celkem tři česká a jedno slovenské město. Trophy Tour odstartovala minulý týden v Praze, nyní bude k vidění od pátku do neděle v Obchodním centru Olympia. Pohár na cestě doprovodí jako ambasador turné Vladimír Šmicer, bývalý špičkový fotbalista a první český vítěz UEAF Champions League z roku 2005. Skupina UniCredit je již sedmým rokem hrdou oficiální bankou UEFA Champions League.

Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA Events řekl: „Jsme velmi rádi, že se skupina UniCredit opět stala partnerem turné UEFA Champions League Trophy v celé Evropě, a to již po sedmé v řadě. Díky tomu mohou být fanoušci v České republice a na Slovensku co nejblíže jedné z nejprestižnějších trofejí této soutěže.“

V rámci UEFA Champions League Trophy Tour bude vystavená trofej ve speciálně upraveném kamionu. Účelem akce je přitáhnout pozornost a vzbudit zájem veřejnosti, přinést a rozšířit fotbalovou atmosféru do celého města. Fanoušci se v rámci Trophy Tour budou moci také setkat s ambasadorem turné, bývalým špičkovým záložníkem Vladimírem Šmicerem, který UEFA ChampionsLeague v sezóně 2004/2005 vyhrál v posledním roce svého působení v Liverpoolu. Přestože ve finále s AC Milán přišel na trávník až o přestávce za nepříznivého stavu 0:3, svým gólem a následnou proměněnou penaltou v rozhodujícím rozstřelu se významně podílel na obratu a vítězství svého klubu. Dodnes je jediným českým střelcem ve finále Ligy mistrů.

V sobotu a v neděli najdou v OC Olympia fanoušci od 12 do 19 hodin stánek s produkty fanshopu Viktorie Plzeň. Fanoušci se budou moct těšit na nové diáře, trička, ale také tradiční šály, hrníčky a další dárky v červeno-modrých barvách.

UEFA Champions League Trophy Tour 2015 v Plzni
pátek 27. listopadu Plzeň, OC Olympia (9 – 21 hod)
sobota 28. listopadu Plzeň, OC Olympia (9 – 21 hod)
neděle 29. listopadu Plzeň, OC Olympia (9 – 21 hod)