Plzeňskou nadvládu v SYNOT lize podtrhuje triumf záložníka Daniela Koláře v anketě Ligové fotbalové asociace Hráč měsíce března. Nejlepší střelec Viktorie v aktuálním ročníku dostal od fanoušků necelých dva a půl tisíce hlasů a zvítězil před mladoboleslavským Jiřím Skalákem a sparanem Mariem Holkem.

Devětadvacetiletý Kolář se stal po Vladimíru Daridovi a Tomáši Wágnerovi třetím hráčem Plzně v historii, který anketu opanoval. Během uplynulých čtyř kol vsítil tři góly a na dva nahrál. Také díky tomu Západočeši zvýšili svůj náskok v čele tabulky na pět bodů.

„Březen byl pro nás náročným měsícem a já jsem rád, že jsme ho zvládli. Dokázali jsme plně bodovat a já mám radost, že i mě se dařilo,“ řekl autor osmi letošních ligových branek po převzetí křišálové trofeje.

Dvaadvacetinásobný český reprezentant se momentálně připravuje s národním týmem na další důležité utkání kvalifikace EURO 2016. Tým Pavla Vrby nastoupí v sobotu v podvečer v pražském Edenu proti Lotyšsku, a pokud uspěje, upevní si první příčku ve skupině A a výrazně posílí své šance na účast na závěrečném turnaji.

„Na zápas s Lotyšskem se těšíme. Víme, že jsme favorit, ale určitě to nebude nic lehkého. Doufám, že z něj budeme mít tři body a přiblížíme se postupu na mistrovství Evropy,“ uvedl Kolář.