13. 1. 2018    Zápas

Před odletem do Španělska si Viktoria zastřílela proti Sokolovu

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Sobota 13. 1. 2018, 14:00 / Luční

Přátelák / Sobota 13. 1. 2018, 14:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

6:0

(2:0)

FK Baník Sokolov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Sváček – Řezník, Hubník (C), Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář, Pilař – Krmenčík. 2. poločas: Šiman – Havel, Živulič, Piroch, Kovařík – Čermák, Ivanschitz – Petržela, Bakoš, Zeman – Chorý.

FK Baník Sokolov

1. poločas: Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Končal – Machek, Hlavatý – Kosak, Glaser (C), Havel – Dvořák. 2. poločas: Bolek – O. Ševčík, Tkadlec, Mráz (60. Mejdr) – Rychnovský, Machek, Glaser (60. Hlavatý, 79. Vokáč), Vacovský, Kosak (60. Havel, 71. Stockner) – Dvořák (60. Končal), A. Ševčík.

statistiky

Branky: 12. Kolář, 33. Kopic, 54. Bakoš (pen.), 58. Chorý, 70. Ivanschitz, 74. Chorý, Rozhodčí: Houdek – Blažej, Petřík.

Diváci: 0

Viktoria Plzeň v posledním přátelském utkání před odletem na španělské soustředění porazila Baník Sokolov 6:0. Dva góly dal TomᚠChorý, o další zásahy se postarali Daniel Kolář, Jan Kopic, Marek Bakoš a Andreas Ivanschitz.

První gól na sebe ani dnes nenechal příliš dlouho čekat. Ve dvanácté minutě obral napadající Krmenčík soupeře o míč, posunul jej na Daniela Koláře a ten střelou k tyči dal na 1:0. Na druhé straně se Dominik Sváček zaskvěl proti dobré šanci Michala Hlavatého, jenž pálil po zblokovaném pokusu Glasera. Ve 26. minutě pak nevyužil šanci Patrik Hrošovský, jehož dorážka zamířila nad branku. O chvíli později se ale viktoriáni už mohli radovat, po centru Limberského se po řadě neúspěšných dorážek prosadil Jan Kopic. V závěru první části zápasu ještě Dominik Sváček vychytal v šanci Františka Dvořáka.

Ve druhém poločase začala Viktoria velice aktivně. Nejdříve sice Marka Bakoše vychytal brankář Petr Bolek, posléze už ale nestačil na jeho pokutový kop, který slovenský útočník zahrával po faulu na Tomáše Chorého – 3:0. Vytáhlý útočník se stal střelcem další branky, když zužitkoval centr Martina Zemana. Pátý gól domácích přidal přízemní ranou z přímého kopu Andreas Ivanschitz, na konečných 6:0 pak svou druhou brankou v utkání upravil TomᚠChorý, který hlavičkoval po přesném centru Marka Bakoše.

Viktoria se tak před odletem na španělské soustředění rozloučila výhrou 6:0 nad Baníkem Sokolov.