Dnes večer od 18:00 SEČ (19:00 místního času) čeká Viktorii Plzeň důležité utkání. Po domácí výhře 3:1 v play-off o Evropskou ligu budou viktoriáni usilovat o postup do skupinové fáze. Zápas je čeká na stadionu, který byl otevřen teprve v říjnu 2016.

Stadion má kapacitu na sezení 7400 a jeho konstrukce stála zhruba 8,5 milionu Euro. Podle klubových barev je zahalen do zelené a žluté, pojmenován je po svém „otci“ a klubovém prezidentovi Andreasi Karapatakisovi. Zvenku byste ale nepoznali, že jde o zbrusu nový stadion.

Menší komplikací pro tým je, že jsou šatny umístěné v prostorách starého stadionu Na ten nový tak musí projít tunelem. Starý se jmenoval GSZ Stadium a byl postaven v roce 1982. Nachází se zhruba 100 metrů od nového stadionu a kromě AEK Larnaky zde působilo několik dalších celků. Současně jej využívá tým Ermis Aradippou FC.

Největší událost, kterou larnacký stadion hostil, byl finálový zápas mistrovství Evropy do 18 let v roce 1998, kdy Irsko porazilo Německo na penalty.

Místní dnes večer v AEK Areně očekávají vysokou návštěvu a předpokládají, že se jim stadion podaří téměř vyprodat. Dorazit by mohlo okolo sedmi tisíc diváků.

Fotogalerie