Viktoria Plzeň oplatila týmu SFC Opava loňské vyřazení z MOL Cupu a na domácí půdě porazila soupeře ze Slezska 4:1. Dvakrát se trefil Jakub Řezníček, zbylé dvě branky přidali Marek Bakoš s Václavem Pilařem.

„Dnes přijel soupeř, který s námi chtěl hrát fotbal, i proto byl zápas nahoru dolů. Bylo pro nás dobře, že jsme se brzy ujali vedení. Ve druhém poločase byla Opava velmi nebezpečná, což dokázala vstřeleným gólem. Kdyby nám za stavu 2:1 přidali další branku, nemuselo to pro nás dopadnout pozitivně. Naštěstí jsme snad dvě minuty nato vstřelili branku na tři jedna a v závěru ještě zvýšili, čímž jsme si zajistili postup do dalšího kola,“ rekapituluje duel trenér Pavel Vrba. „Podle mého měl zápas prvoligové parametry. Za stavu 2:1 se utkání rozhodovalo a my předvedli větší zkušenost. Utkání ale mělo pasáže, kdy měla Opava převahu a zkrátka nás přehrávala,“ míní Vrba.

Do utkání nastoupila kombinovaná sestava s několika navrátilci. „Někteří hráči prokázali svou kvalitu. Až se v klidu podívám na zápas na videu, budu moci analyzovat. Jsem rád, že naši rekonvalescenti odehráli určitou minutហa nᚠkádr se uzdravuje,“ těší plzeňského trenéra. „Limberský trénuje individuálně, Roman Hubník dostane individuální tréninkový plán a v jeho případě uvidíme, jak se zapojí do tréninku. Příští dny ukáží víc,“ prozrazuje Pavel Vrba.

Fotogalerie