Juniorka přátelské utkání s Teplicemi v Písku výsledkově nezvládla a prohrála 1:3. Dorosty U19 a U17 si pak dopřály velice zajímavou konfrontaci s účastníkem německé bundesligy Fürthem. Šestnáctka obsadila na turnaji v Brně šesté místo. Žákovská kategorie U13 pak hrála dva turnaje v německém Schwabachu, kde se prezentovala velice dobře. Přípravka U11 pak opanovala halový turnaj v Plzni. Souhrnný výsledkový servis naleznete na konci článku.

Jedinou branku juniorského celku dal v Písku do sítě Teplic Milan Ryška. Za devatenáctku se ve Fürthu prosadil Ondřej Štursa, v utkání dorostů U17 pak skóroval LukᚠVáclavík.

Výsledky zápasů:
Teplice U21 – FCVP U21 3:1 (Ryška)
Fürth U19 – FCVP U19 2:1 (Štursa)
Fürth U17 – FCVP U17 2:1 (Václavík)

Dorost hráčů do 16 let se pak účastnil mezinárodního turnaje v Brně, kde po jedné remíze a dvou porážkách obsadil konečné šesté místo se skóre 12:18. Jediný bod uhrál při remíze 6:6 s Interem Bratislava. „Turnaj měl z mého pohledu velice dobrou úroveň,“ chválil kouč U16 Ondřej Šiml. „Nám se bohužel zápasy nevydařily. Ve skupině jsme skončili na nepostupovém místě za Olomoucí a Prešovem, předskočili jsme akorát Inter Bratislava, a to jen díky lepšímu skóre,“ mrzelo na druhou stranu kouče.

Turnaj U16 v Brně:
FCVP – Tatran Prešov 2:6 (Vostárek, Krátký)
FCVP – Sigma Olomouc 4:6 (Votava 3, Patrovský)
FCVP – Inter Bratislava 6:6 (Patrovský 2, Pešek 2, Šoul, Kolerus)
Konečné umístění: 1. Zbrojovka Brno, 2. Sigma Olomouc, 3. Tatran Prešov, 4. Teplice, 5. Slovácko, 6. Viktoria Plzeň, 7. Inter Bratislava, 8. Petržalka.

Třináctka odehrála dva turnaje ve Schwabachu, kde se prezentovala velice dobře. V sobotu postoupila z prvního místa do finálové skupiny, kde ani jednou neprohrála a postoupila do semifinále. V něm bohužel podlehla Rostocku 0:2, v následném souboji o třetí místo prohrála s Drážďany a v konkurenci 16 týmů obsadila skvělé čtvrté místo. Rodiče navíc získaly ocenění „nejlepší fanoušci turnaje“.

V neděli pak tým U13 znovu postoupil z prvního místa do čtvrtfinále, které proti Unterhachingu zvládl 3:1. V semifinále viktoriáni smolně prohráli na pokutové kopy s Austrií Vídeň, v boji o třetí místo pak podlehli Rostocku 0:1 a i zde tedy obsadili krásné čtvrté místo. Plzeňan Pavel Hašek byl pak navíc vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Vystoupení týmu zhodnotil trenér Martin Vísner: „Na turnaji jsme chtěli klukům především poskytnout možnost konfrontace s německými a rakouskými týmy, které se mnohdy prezentovaly i jiným herním stylem než týmy u nás v ČR. V této souvislosti je třeba zmínit, že naši hráči obstáli jak z pohledu dovedností, tak i adaptace na nové prostředí. Kluci vynikali především ve variabilitě rozehrávky od brankáře, tedy postupném útoku, který bychom však měli ještě více podpořit snahou o zakončení. Naopak bychom se do budoucna měli vyvarovat zbytečným faulům na vlastní polovině a zlepšenému osobnímu bránění při standardních situacích. Nᚠtým obdržel také individuální ocenění v podobě vyhlášení nejlepšího hráče turnaje v nedělní části – Pavel Hašek, a ocenění nejlepších fanoušků na sobotní části turnaje.“

Turnaje U13 ve Schwabachu
Sobotní část:
Základní skupina: FCVP – SpVgg Mögeldorf 3:1 (Gadač 2, Houdek)
Základní skupina: FCVP – ASV Neumarkt 4:1 (Si. Horváth 2, Houdek, Gadač)
Základní skupina: FCVP – 1.FC Mönchengladbach 1:1 (Gadač)
Finálová skupina: FCVP – Füchse Berlín 0:0
Finálová skupina: FCVP – Drážďany 1:1 (Gadač)
Finálová skupina: FCVP – FK Austria Vídeň 1:0 (Suchý)
Semifinále: FCVP – Hansa Rostock 0:2
O 3. místo: FCVP – Drážďany 0:5

Nedělní část:
Základní skupina: FCVP – Wacker Norimberk 2:1 (Hašek, Fremr)
Základní skupina: FCVP – TSV Katzwang 05´ 5:0 (Hašek 2, Šedivý, Dvořák, Trojan)
Základní skupina: FCVP – Admira Wacker (A) 1:0 (Červený)
Základní skupina: FCVP – SGS Siemens Erlangen 4:0 (Soupír 2, Vilímek, Dvořák)
Čtvrtfinále: FCVP – Unterhaching 3:1 (Šedivý, Soupír, Hašek)
Semifinále: FCVP – FK Austria Vídeň 0:0 (prohra 3:5 na penalty)
O 3. místo: FCVP – Hansa Rostock 0:1

Viktoria Plzeň v neděli pořádala halový turnaj, na kterém se představila jak s výběrem U11, tak s výběrem U10. Celému dni kralovali viktoriáni z U11, kteří v 7 utkáních neztratili ano bod. Výběr U10 pak skončil čtvrtý. „Dařilo se nám uplatňovat principy hry, které od kluků požadujeme, počínaje kvalitní rozehrávkou od brankáře, aktivní a úspěšné řešení situací jeden na jednoho, přebírání míče prvním dotykem do pohybu," shrnul dění trenér Radek Růžička. „Největší radost jsme ale měli z toho, jak kluci očividně chtěli v každém utkání uspět, to bylo základním kamenem dnešního úspěchu. A nesmíme zapomenout ani na výkony našich mladších kamarádů, předvedli, že fotbal hrát opravdu umí,“ dodal trenér vítězného týmu.


Turnaj U11 v Plzni
Konečné pořadí: 1. Viktoria Plzeň U11, 2. Ústí nad Labem, 3. Příbram, 4. Viktoria Plzeň U10, 5. Most, 6. Petřín, 7. Slavia Karlovy Vary, 8. Písek.
Nejlepší střelec turnaje: Ondřej Šádek – 8 branek.