Plzeňskou Viktorii čeká jeden z vrcholů podzimní části sezony. Již zítra přivítá v boji o postup ze základní skupiny Evropské ligy rumunské FCSB. Pro tento důležitý duel i zbytek sezony se rozhodla kompletně vyměnit trávník v Doosan Areně.

„Trávník prošel během podzimu velkou zátěží a jeho stav tomu v posledních týdnech odpovídal. Vzhledem ke klimatickým podmínkám, kdy je jeho regenerace velmi obtížná, jsme se rozhodli pro kompletní výměnu,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Ihned po pohárovém duelu se Slováckem vjela na plochu Doosan Areny potřebná mechanizace, strhla původní travnatý povrch. Ten byl nahrazen zcela novým, jenž byl vypěstován ve speciální trávníkové školce. Ta leží 225 kilometrů od Plzně ve Lhotě u Nahořan a je ve stejné nadmořské výšce jako město Plzeň, což usnadňuje a urychluje adaptaci nového koberce. 

„Na plochu byly pokládány patnáctimetrové role o šířce 1,2 metru a na výměně se pracovalo ve dne i v noci. Na čtvrteční duel s FCSB je tak trávník již plně připravený,“ dodává mluvčí klubu.

Kromě zápasu EL čeká Viktorii 2. prosince ještě domácí ligový duel s Jabloncem.

ZAJÍMAVOSTI K NOVÉMU TRÁVNÍKU


15 metrů – tak dlouhé byly role trávníku
1,2 metru – šířka rolí
225 km – vzdálenost, ze které byl trávník dovezen a položen
300 m.n.m. – v této nadmořské výšce byl nový trávník pěstován. Jde o stejnou výšku jako v případě Plzně.