Stará garda Viktorie Plzeň v prvním letošním utkání remizovala s týmem Sparta Plzeň-Potraviny 7:7. Pohledné utkání tak bylo hezkým vyvrcholením oslav stého výročí domácích.

Domácí mužstvo Sparty Plzeň-Potraviny nastoupilo v mnohem mladším složení než viktoriáni. První poločas vyhrála Viktoria 6:3, celkově ale utkání skončilo remízou 7:7.

Viktoriáni nastoupili ve složení Mizera – Lowy, Šambergr, Velkoborský, Kopřiva – Chvojka, Bárta, Schveinert, Kovařík – Paul, Ježek. Do hry ještě jako střídající zasáhli Pánek, Kubata a Bican. O branky se podělili Bárta, který dal hattrick, Schveinert, jenž skóroval dvakrát a Kovařík s Chvojkou.

Poločasové vedení Viktorie 6:3 naznačovalo, že zápas bude v režii hostů, ale domácí těžili z rychlých protiútoků do otevřené obrany. Viktoria často zapomínala na bránění, také brankář neměl svůj den. Přesto se zápas musel divákům líbit, měl vše, co je u fotbalu žádoucí – branky, nasazení, napětí, hezké kombinace, střelbu.

Domácí tým se navíc dostal do vedení 7:6, ale v posledních minutách nejlepší střelec viktoriánů Bárta dokázal hlavou srovnat výsledek na netradičních 7:7.

Další utkání je na programu ve středu 7. června od 16 hodin, kdy nastoupí Stará garda v Luční ulici proti mužstvu z USA.

Fotogalerie