FC Viktoria Plzeň se v rámci 21. kola Synot ligy utká před svými fanoušky s Bohemians Praha 1905. Zápas v Doosan Areně startuje ve 20:15 a oba týmy budou bojovat o prodloužení svých úspěšných sérií – hosté devětkrát v řadě neprohráli, viktoriáni stejný počet zápasů za sebou vyhráli.

„Hrajeme doma, chceme určitě vyhrát a potvrdit naše jarní výsledky. Oni tady nebudou mít co ztratit a budou se chtít vytáhnout. My k tomu přistoupíme jako k utkání s Příbramí a uděláme vše pro to, abychom to zvládli a vyhráli. Bohemka neprohrála devětkrát v řadě, takže to pro nás určitě bude těžký soupeř, nicméně my chceme oslavit desátou výhru za sebou,“ říká obránce Roman Hubník. 

Bohemians jsou aktuálně v tabulce na 11. místě a mohou se pyšnit propracovanou obrannou hrou. Inkasovali totiž jen 27 branek, což je téměř o deset méně než jejich sousedé v tabulce. „Obrana je vizitka celého týmu a je to jejich doména. Mají tam ale také kvalitní hráče do útoku, takže ten tým mají dobře poskládaný,“ zamýšlí se stoper Viktorie.

Hráči Plzně nastoupí do utkání s netradičními jmenovkami na svých dresech. V rámci charitativní akce „Gambrinus plzeňským hrdinům, aneb hrajeme s Viktorkou“ hráči pomyslně poděkují jedenácti osobnostem plzeňského kraje. „Je to hezký projekt a těším se na to. V zápase určitě nebudu vnímat, jestli mám na zádech jméno Hubník nebo někoho jiného, nicméně budeme určitě bojovat v souboji s Bohemkou i za hrdiny plzeňského kraje,“ dodává Hubník. „Jestli nastoupím, tak budu mít na zádech jméno Jakuba Svěráka, což je vozíčkář, který jezdí i na naše venkovní zápasy nejenom v Česku, ale také v Evropě. Je to skalní fanoušek a těším se, až se s ním osobně seznámím po zápase,“ uzavírá Roman Hubník.