Obránce FC Viktorie Plzeň Roman Hubník odehrál proti AC Spartě Praha skvělý zápas, vstřelil vítěznou branku a byl vyhlášen mužem zápasu. I díky němu jsou viktoriáni velmi blízko vysněnému titulu, stačí v pondělí porazit v Doosan Areně Jihlavu.

„ Věřím, že jsme se poučili z domácího utkání s Mladou Boleslaví. Určitě nic nepodceníme a dobře víme, že poslední krok bývá nejt잚í. Chceme to zvládnout, musíme se připravit v hlavách a koncentrovat se celý zápas,“ říká Roman Hubník.

Po souboji se Spartou hráči dostali volno, ale od středy už se ve Štruncových sadech celý tým připravoval na vrchol sezony. „Měli jsme dva dny volno a snad všichni jsme odjeli domů, takže to určitě pomohlo. I já jsem vyrazil za rodinou do Olomouce. Po návratu do Plzně začala klasická příprava na další domácí utkání,“ dodává obránce Viktorie.

O pondělní zápas s Jihlavou je samozřejmě mezi fanoušky velký zájem, na beznadějně vyprodaný zápas by se chtěl přímo v Doosan Areně koukat snad každý viktorián. „Ten zájem je samozřejmě obrovský, už v pondělí jsem měl deset nebo dvacet požadavků. Slíbil jsem vstupenky kamarádům, kteří chodí na fotbal celou sezonu a ne jen teď, když už se to může dokopat,“ doplňuje Hubník.

Od zisku titulu dělí FC Viktorii Plzeň jedna výhra, i když se Jihlava nachází v tabulce na devátém místě, hráči se musí připravit na velmi těžký zápas. „Budou nám chybět někteří hráči a s tím se musíme vyrovnat. Máme široký tým a věřím, že vše zvládneme. Fotbal neděláme jen pro sebe, ale hlavně pro lidi. Tady je každý zápas téměř plno, město žije fotbalem a věřím, že po pondělním utkání bude Plzeň žít fotbalem ještě víc,“ uzavírá Roman Hubník.