Plzeňská Viktoria si připsala důležité tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy, když porazila FC Lugano 4:1 a osamostatnila se tak na druhém místě. V souběžně hraném utkání totiž FCSB na domácí půdě remizovala s Hapoelem Beer-Sheva.

„Myslím si, že diváci viděli zajímavé utkání, obě dvě stany se snažily hrát ofenzivní fotbal. Nám se podařilo vstřelit brzy branku, pak se hrál fotbal nahoru dolů. Měli jsme štěstí, že jsme za stavu 2:1 dali gól a zároveň Lugano neproměnilo ani jednu ze dvou svých šancí. Rozhodující byla třetí branka v závěru prvního poločasu. Ve druhé půli jsme přidali ještě jeden gól po pěkné kombinaci a zápas v klidu dohráli do konce,“ rekapituluje průběh pohárového duelu trenér Pavel Vrba.

„Určitě jsme ukázali mnohem větší sílu v ofenzivě. Za stavu 2:1 se ukázala nějaká okénka, a pokud by Lugano vyrovnalo, zřejmě by se zápas vyvíjel zcela jinak. Naše ofenziva dnes byla lepší než defenziva. Na druhou stranu to bylo i tím, že se snažíme hrát s množstvím hráčům dopředu. Vysokým postavením některých hráčů vznikají mezery v defenzivě,“ hodnotí.

Svou první branku v červeno-modrém dresu si připsal Aleš Čermák, dvě trefy a asistenci pak Michael Krmenčík „Volba přivést Aleše do mužstva, byla správným tahem a já věřím, že Aleš nám to dokáže i v dalších utkáních. Michael prokazuje svou výjimečnou formu a já jsem rád, že ho v Plzni máme,“ říká na konto svých svěřenců Vrba.

Po zápase se společně se svým týmem dočkal bouřlivých ovací. „Plzeň má fantastické fanoušky a my jim obrovsky děkujeme za to, že nás povzbuzují. Máme obrovskou radost z toho, kolik jich chodí na stadion a jakou atmosféru vytvářejí,“ děkuje plzeňským příznivcům trenér.