FC Viktoria Plzeň vstoupí 17. září do základní skupiny Evropské ligy. Do 10. prosince se postupně utká se španělským Villarrealem, rakouským Rapidem Vídeň a běloruským Dinamem Minsk. Úvodní zápas bude hrát Viktoria doma právě se soupeřem z Běloruska.

„Já jsem hlavně nechtěl hrát proti východním státům. Hrozil nám například ázerbájdžánský Karabach Agdam, ale tomu jsme se naštěstí vyhnuli. Za los jsem tedy rád. Jsou to přijatelní soupeři, ale nečeká nás nic jednoduchého. Myslím, že soupeři jsou pro fanoušky atraktivní. Jsme spokojeni," říká trenér Karel Krejčí.

Pro fanoušky bude určitě hlavním venkovním utkáním to s Rapidem Vídeň. Do Rakouska totiž mohou příznivci Viktorie vyrazit i auty po vlastní ose. „Z hlediska fanoušků to je dobré, mají to blízko, budeme mít jejich velkou podporu, což je skvělé. Moc se na ty zápasy v Evropské lize těším. Ale samozřejmě hlavní budou souboje u nás v Doosan Areně, kde očekávám bouřlivou atmosféru,“ dodává kouč Plzně.

Jako hlavní aspirant na postup ze skupiny je samozřejmě španělský Villarreal. Byl mezi nasazenými týmy v prvním výkonnostním koši, nicméně ze všech soupeřů se zdá být jako jeden z nejpřijatelnějších. „Určitě tam byly t잚í týmy, nicméně i tak to nebude vůbec snadné. Villarreal je zástupce španělského fotbalu, tedy nic příjemného. Z prvního koše se však příznivý soupeř těžko dal vybrat," uzavírá trenér Karel Krejčí.

   

Rozpis zápasů ve skupině E:
17. září, 19:00 FC Viktoria Plzeň - FC Dinamo Minsk
1. října, 21:05 Villareal CF - FC Viktoria Plzeň
22. října, 21:05 SK Rapid Vídeň - FC Viktoria Plzeň
5. listopadu, 19:00 FC Viktoria Plzeň - SK Rapid Víděň
26. listopadu, 21:05 FC Dinamo Minsk - FC Viktoria Plzeň
10. prosince, 19:00 FC Viktoria Plzeň - Villareal CF