Je hlavní hvězdou Maccabi Tel Aviv a jedním z nejlepších izraelských hráčů. Reprezentant Eran Zahavi je bez nadsázky strojem na góly, vždy v sedmašedesáti zápasech v barvách Maccabi dokázal soupeřům nasázet šedesát branek.

Působení Viktorie v Lize mistrů má Zahavi nastudované. „O Viktorii Plzeň vím to, že dokázala vyhrát domácí titul třikrát během pěti let. Dvakrát přitom postoupila do základní skupiny Ligy mistrů. Naposledy měla Plzeň smůlu při losu, když byla nalosována k Bayernu Mnichov, Manchesteru City a CSKA Moskva. Vím, že nakonec skončila třetí po dramatickém závěru zápasu proti Moskvě,“ rekapituluje Zahavi. „Když klub vyhraje tolik domácích titulů v tak krátkém čase, je těžké nevědět, kde se ve fotbalové Evropě nachází. Pokud má nějaký tým stabilně v reprezentacích 5 nebo 6 hráčů, už to něco znamená,“ dodává izraelský útočník.

„Oba kluby mají podobně velké stadiony a také podobně skvělé fanoušky. V odvetě očekávám skvělou atmosféru, stejně tak, jako to může čekat Plzeň v Tel Avivu,“ přemýšlí Zahavi.

Šance před úvodním hvizdem vidí vyrovnaně. „Každý zápas začíná za stavu 0:0, a proto si myslím, že naše šance vyhrát je padesát procent. Plzeň je silné mužstvo a já očekávám obtížné zápasy,“ vyhlíží Eran Zahavi, který je s přehledem nejlepším útočníkem v Izraeli. „Mým tajemstvím je častá střelba na bránu a víra, že brankář nebude schopný je všechny chtit,“ usmívá se osmadvacetiletý forvard. „Není to až tak moje tajemství, jako spíš společná práce. Podpora od mých spoluhráčů je to, co mi pomáhá víc, než cokoliv jiného. Bez nich by nebylo možné střílet góly,“ uzavírá Zahavi.