Mládežnické celky pokračují v nabité zimní přípravě na jarní část sezony 2017/2018. Juniorka na soustředění v Písku prohrála o gól, dorost U19 zde třetiligovou Čížovou rozdrtil 8:0. Kategorie U17 vyhrála 2:1 nad muži Rapidu a remizovala 1:1 s Wackerem Innsbruck. Šestnáctka porazila 1:0 Příbram. Kategorie U13, U12, U10 a U9 se představily na turnajích.

Přátelské zápasy
Na soustředění v Písku se juniorka utkala s místním třetiligovým áčkem na sněhem zakryté ploše. V poměrně ofenzivním utkání nakonec prohrála 2:3, když se o góly postarali Ondřej Štursa s Dušanem Pincem. O den později na stejném místě vyhrála devatenáctka nad jiným soupeřem z ČFL – Čížovou zničila vysoko 8:0! Také zde se prosadil Štursa, a to rovnou třikrát. Dva góly dali Adam Vrba s Jakubem Selnarem, trefil se také Václav Svoboda.

Dorost U17 si v sobotu nejprve po gólech Dotzauera a Korandy poradil s mužským celkem Rapidu Plzeň, následně 1:1 remizoval se starším dorostem Wackeru Innsbruck. Šestnáctka po brance Královce vyhrála 1:0 nad Příbramí.

Výsledky:
Písek – FCVP U21 3:2 (Štursa, Pinc)
Čížová – FCVP U19 0:8 (Štursa 3, Vrba 2, Selnar 2, Svoboda)
FCVP U17 – Rapid Plzeň 2:1 (Dotzauer PK, Koranda) – FOTOGALERIE ZDE
FCVP U17 – Wacker Innsbruck U19 1:1 (Krátký) – FOTOGALERIE ZDE
FCVP U16 – Příbram U16 1:0 (Královec)

Halový turnaj U13
Třináctka v neděli sehrála halový turnaj (formát 4+1, hrací čas 12 minut) v Klatovech a naprosto ho ovládla. Všechny své soupeře dokázala porazit, inkasovala jedinou branku a navíc nejlepším hráčem turnaje se stal viktorián LukᚠGadač. „Jak herně, tak výsledkově jsme se prosadili. I přesto nás trápila přesnost v zakončení, kde se musíme nadále zlepšovat,“ hodnotí vystoupení týmu trenér Martin Vísner. „Mrzí nás zranění Matěje Soupíra, kterému přejeme brzký návrat,“ dodává.

Výsledky FCVP:
Základní skupina: FCVP – Horažďovice 3:0 (Gadač, Dvořák, Suchý)
Základní skupina: FCVP – Přeštice 4:0 (Gadač, Dvořák, Suchý, Soupír)
Základní skupina: FCVP – Klatovy 4:0 (Gadač, Fremr, Dvořák, Šedivý)
Finálová skupina: FCVP – Košutka 1:0 (Gadač)
Finálová skupina: FCVP – Vimperk 2:1 (Gadač, Dvořák)

Sestava FCVP: Petr – Dvořák, Fremr, Gadač, Soupír, Suchý, Šedivý, Šot.

Turnaj U12
V konkurenci Teplic, Českých Budějovic a Kladna sehrála žákovská kategorie U12 turnaj na 33. ZŠ dvoukolově každý s každým v hracím formátu 7+1 na 25 minut. S výjimkou jediné remízy Viktoria vyhrála všechny „Všechny zápasy se odehrály ve vysokém tempu a my jsme prakticky vždy udávali tempo hry, z čehož bohužel občas pramenily brejkové situace soupeře. Dopředu jsme ale spolupracovali kvalitně, kluci se hecovali a prokazovali velkou chu do hry,“ těšilo kouče Filipa Linharta. „Často jsme stříleli, byli úspěšní v soubojích a dobře kombinovali. Jsou ale uričtě věci, na kterých ještě budeme muset zapracovat,“ doplnil.

Výsledky FCVP:
FCVP – Kladno 4:0 (Chalupa 2, Lemon, Nedvěd)
FCVP – Teplice 3:0 (Hodek, Chalupa, Toman)
FCVP – České Budějovice 3:1 (Basl, Chalupa, Kučera)
FCVP – Kladno 6:0 (Baštář 2, Dulík 2, Bezděk, Sivák)
FCVP – Teplice 2:0 (Baštář, Lemon)
FCVP – České Budějovice 0:0

Sestava FCVP: Basl, Sutr – Baštář, Bezděk, Dulík, Hodek, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš, Kučera, Lemon, Nedvěd, Paidar, Sivák, Toman.

Halový turnaj U10
V sobotu se na palubovce Městské sportovní haly na Slovanech odehrál další z tradičních halových turnajů pořádaných Viktorií Plzeň, tentokrát určený pro kategorii U10 (ročník 2008). Turnaj přinesl měření sil mezi týmy z plzeňského regionu, z Prahy a z jižních Čech. Nejúspěšnější nakonec byl výběr U11 rokycanských Kohoutů, který za sebou nechal pražskou Slavii a domácí výběr.

„Turnaj pro nás byl druhou domácí akcí, příležitost tak dostala další část kádru,“ konstatoval trenér výběru U10 plzeňské Viktorie TomᚠHad. „Škoda zaváhání v úvodním utkání, stálo nás ještě lepší umístění. Ale i tak, s výkony v utkáních se Slavií nebo Bohemians jsme spokojeni. Kluci chtěli hrát a předvedli, že jejich dovednosti jsou na velmi dobré úrovni,“ dodává.

Konečné pořadí: 1. Kohouti Rokycany U11 (15 bodů), 2. Slavia Praha (14), 3. Viktoria Plzeň (12), 4. Bohemians 1905 (11), 5. Petřín (10), 6. Slavia Karlovy Vary (7), 7. Dynamo České Budějovice (5), 8. Písek (4).
Nejlepší střelec: Milan Marko, Kohouti Rokycany (6 branek).

Halový turnaj U9
Druhý víkendový den patřila Městská hala fotbalistům kategorie U9, tedy hráčům ročníku narození 2009. Turnaj přinesl drama až do posledních utkání, teprve poslední dvě rozhodla o konečném pořadí. Padlo celkem 139 branek, z nichž nejvíce (25) nastříleli hráči domácího týmu, FC Viktoria Plzeň U9. Přesto jim to na celkové prvenství nestačilo. To nakonec získali hráči FC Písek. „Škoda, prvenství nám nakonec vlastně uteklo o jednu vstřelenou branku. V rozhodujícím utkání s Pískem jsme k tomu příležitosti měli. Ale jsme spokojeni, kluci ukázali velkou vůli, hlad po vítězství, stejně jako že fotbal hrát umí. Nezbývá, než pogratulovat vítězům,“ shrnul turnaj trenér domácích Karel Mundl.

Konečné pořadí: 1. Písek (19 bodů), 2. Viktoria Plzeň (18), 3. Most (13), 4. Viktoria Žižkov (10), 5. Příbram (10), 6. Kohouti Rokycany U10 (6), 7. Petřín (3), 8. Slavia Karlovy Vary (3).
Nejlepší střelec: Štěpán Slabý, FC Písek (8 branek).

Foto: Deník/Šimon Tittel