FC Viktoria Plzeň vstoupila do čtvrtfinále MOL Cupu domácím vítězstvím 4:2 nad Sigmou Olomouc a do odvety tak pojede s dvoubrankovým náskokem. Poprvé ve viktoriánském dresu se ze vstřeleného gólu radovali obránce Aleš Matějů a útočník Michael Krmenčík.

„Radost po gólu jsem si hodně užil. Počítám, že něco budu muset dát do kasy, zeptám se kluků, kolik to bude. Hrál jsem poprvé před našimi fanoušky takhle od začátku a chtěl jsem moc dát gól. Povedlo se,“ říká Krmenčík. „Gól jsem si vychutnal a věřím, že to třeba někdy zopakuju i v lize. To by bylo ještě lepší. Radost jsem měl velkou a je mi jasné, že mě nemine příspěvek do kasy, který dám moc rád,“ dodává Matějů.

Právě mladý krajní bek skóre zápasu otevřel trefou v jedenácté minutě. „Naváděl jsem balon na střed a přihrál Milanu Petrželovi, který to ještě posunul Tomáši Hořavovi. Ten to dokázal propasovat na mě a já už byl sám před brankářem a dokázal ho překonat,“ popisuje gól Aleš Matějů.

Do poločasové přestávky přidal další branku Holenda a po změně stran mířil přesně Krmenčík. „O poločasové přestávce jsem říkal Rajtymu, aby mi zkusil přihrávku dát pod sebe, že tam mám prostor. Dostal jsem od něj dobrou přihrávku a naštěstí to tam padlo,“ doplňuje Michael Krmenčík.

Olomouc ale stejně jako v sobotním ligovém duelu hodně kousala, dvakrát snížila na rozdíl jediné branky. Poslední viktoriánský gól vstřelil nádherně z přímého kopu Kovařík. „To byl hodně důležitý gól, protože každá trefa rozhoduje. My můžeme jet do odvety trochu klidnější, protože máme dvougólový náskok. Nicméně určitě pojedeme do Olomouce pro druhou výhru a postup si pohlídáme,“ říká krajní obránce. „Do odvety určitě pojedeme s tím, že chceme opět vyhrát. Stát se může všechno, ale věřím, že si to pohlídáme a postoupíme,“ vyhlíží útočník Plzně.

Na čtvrtfinálový zápas dorazilo uprostřed týdne do Doosan Areny téměř 4 tisíce diváků, kteří vytvořili velice dobrou atmosféru. „Nevadí, že nebylo plno. Já si užívám každý zápas, ve kterém hraju od začátku. Navíc jsem dal gól, takže to byla taková třešnička na dortu. Slyšet fanoušky, jak skandují moje jméno je velký zážitek a moc jim děkuju,“ smeká před červenomodrými příznivci Michael Krmenčík. „Počasí nebylo moc fotbalové, takže se dalo čekat, že nepřijde plný dům. Ale čtyři tisíce je myslím moc hezké číslo, to jinde nechodí ani na ligu. Já věřím, že jsme fanoušky potěšili brankami a výhrou, atmosféru jsem si tady opět užil,“ uzavírá Aleš Matějů.

Fotogalerie