Viktoria Plzeň skončila v MOL Cupu na kopačkách 1. FC Slovácko, když na tým z Uherského Hradiště nestačila v osmifinálovém zápase. Ačkoli dokázala otočit duel z nepříznivého stavu, v prodloužení se k ní otočila štěstěna zády.

„Nepostoupili jsme, což je rozhodně špatně. Slovácko působilo fotbalovějším dojmem a zaslouženě jde dál. Je to pro nás velká kaňka na vstupu do sezóny,“ hodnotí trenér Pavel Vrba. „Dnes nastoupili hráči, kteří tolik nehrávali. Bylo vidět, že na tom, co se týká souhry, nejsou úplně nejlépe. Soupeř dobře kombinoval, byl důražnější, důmyslnější a zkrátka nás fotbalově přehrál,“ dodává Vrba.

„Je to soutěžní utkání, mistrák. Všichni hráči musí vědět, že svými výkony si utváří pozici do budoucna a my na to musíme nějak reagovat,“ přemýšlí první muž plzeňské střídačky.

Viktoria cestuje k následujícímu ligovému duelu právě na hřiště Slovácka. „Pokud k tomu zápasu nepřistoupíme důsledně a se snahou odvést na hřišti maximum, můžeme v lize prohrát s kýmkoliv. Na druhou stranu i naše sestava bude poněkud jiná,“ říká k příštímu duelu Pavel Vrba.