Viktoria dnes měla mnoho důvodů k radosti! Na čtvrtý pokus konečně zdolala rumunské FCSB, po výhře 2:0 navíc i díky pomoci Lugana mohla oslavit postup do jarní fáze Evropské ligy. Zápas zhodnotil jeden ze střelců Milan Petržela a středopolař TomᚠHořava.

„Hodnotit se mi to bude pozitivně, protože jsme splnili cíl. Chtěli jsme to doma zvládnout,“ těší Petrželu. „I když jsme v první půli neskórovali, tak nás trenér o poločase nabádal k tomu, abychom pokračovali v našem herním stylu. Hned ze začátku druhého poločasu se nám podařilo dát gól, což nás trochu uklidnilo. Pak jsme dali branku na 2:0 a bylo hotovo,“ hodnotí záložník.

I Tomáše Hořavu v prvním poločase mrzely neproměněné šance. „Škoda, že nám tam tehdy nic nespadlo. Měli jsme spoustu šancí, chyběly nám centimetry. Pořád jsme si ale věřili, že to přijde a v druhém poločase jsme za to byli odměněni,“ raduje se Hořava. „Jistotu jsme měli i vzadu, a už se jedná o stopery, nebo o brankáře. Celé mužstvo je kompaktní a doufám, že nám to tak vydrží do konce podzimu,“ doplňuje.

Milan Petržela otevřel skóre utkání ve 49. minutě. „Čekal jsem, až mi spadne balon. Věděl jsem, že nebudu pálit moc tvrdě, že to spíše umístím k tyčce. Podařilo se to hezky,“ slaví. Hořava netajil radost, že Viktoria konečně dokázala FCSB porazit. „Tuto sezonu už nás trochu strašili. Jsme šastní, že jsme je dnes doma porazili. Navíc to znamená postup do fáze Evropské ligy,“ uzavírá střední záložník.

Fotogalerie