V sobotu 15. srpna vstoupili do nového soutěžního ročníku starší žáci Viktorie Plzeň. Los soutěže jim jako prvního soupeře předurčil celek z Mladé Boleslavi.

Tým U14 na Boleslav nestačil

Celek žáků do čtrnácti let svůj zápas s týmem z města automobilů výsledkově nezvládl. Nepříznivý poločasový výsledek se ve druhé půli ještě rozrostl a viktoriáni si nakonec ze středních Čech odváží porážku 1:7.

„Výsledek utkání je pro nás krutý. Bohužel jsme nedokázali eliminovat rychlé přímočaré útoky soupeře, které dokázal nekompromisně proměňovat. V bránění těchto situací musíme přidat herní chytrost a odolnost v osobních soubojích. V útočné fázi jsme vcelku dobře drželi míč a po přípravných kombinacích vytvářeli i brankové příležitosti. Ve finální fázi klukům často chyběla síla k větší efektivitě, a proto soupeř zaslouženě vyhrál," hodnotí trenér Štěpán Havránek.

FK Mladá Boleslav U14 - FC Viktoria Plzeň U14 7:1 (3:1)
FC Viktoria Plzeň U14:
Šulc (36´ Štolka) – Kolerus, Renza (36´ Šoul), Jílek, Řezníček – Drtil – Brýla, Sabol – Krátký (36´ Pešek), Nováček, Šimek
Branka Viktorie: 20. Kolerus


Patnáctka svého soupeře přehrála

Nejstarší žáci byli o poznání úspěšnější, než jejich mladší kolegové. Šance svého soupeře dokázali eliminovat na minimum a svému soupeři navíc dokázali vstřelit tři branky.

"V úvodním utkání nové sezóny se nám v prvním poločase dařilo soupeře přehrávat nᚠherní projev byl slušný. Velice cenné je i to, že jsme velice brzo prohrávali a kluci skóre zaslouženě otočili. Druhý poločas byl plný soubojů, přímočarosti a nepřesností. Nedovedli jsme na první půli navázat a až příliš jsme se upínali na výsledek. Přesto lze kluky pochválit, protože loni jsme takovéto zápasy dokázali i ztrácet," říká trenér Josef Šneberger.

FK Mladá Boleslav U15 - FC Viktoria Plzeň U15 2:3 (1:2)
FC Viktoria Plzeň: Edelman David - Halász Jan, Zikmund Alexandr (45" Valeš Petr), Žilák Karel, Petrmichl Kevin (35" Pecháček Ondřej) - Kuhajda Tomᚠ(35" Ruda Martin) - Kodýtek Matyᚠ(35" Lehký David, 59" Špirk Dominik), Janda Josef - Popovič Roman (35" Kotěšovec Lukáš), Vrba Adam, Koranda Daniel
Branky Viktorie: 13. Vrba, 21. Popovič, 48. Koranda