Viktoria zvládla utkání 26. kola HET ligy, když na domácí půdě porazila díky dvěma Hořavovým brankám celek MKF Karviná 2:0. Trenéra Pavla Vrbu po zápase těšilo, že se jeho svěřenci dostávali do gólových příležitostí.

„Jsem rád, že jsme konečně na jaře vyhráli doma a potvrdili tři body z Brna,“ hodnotil po zápase. „Karviná podle mého názoru neměla gólovou příležitost, my je ale měli. Dvakrát našim hráčům vykopávali míče z prázdné brány, další šance jsme neproměnili sami. Když jsme delší dobu nenavyšovali náskok, zvyšovala se nervozita jak u hráčů, tak i fanoušků. Hrozilo to, že soupeř může z nějaké standardky vyrovnat utkání. Ale jsem rád, že se nám to dnes podařilo dotáhnout do zdárného konce. TomᚠHořava to navíc okořenil dvěma pěknými brankami,“ pokračoval.

V utkání se musel vypořádat s absencí hned čtyř zraněných hráčů. Mimo hru byli Limberský, Kolář, Krmenčík a Hejda. „Nebudu jmenovat, ale je pravděpodobné, že dva hráči z těchto čtyř budou příští týden už naplno trénovat,“ prozradil Vrba.

 

Místo nich usedl letos poprvé na lavičku náhradníků sedmnáctiletý útočník Ondřej Štursa. „Ondra byl vybrán na základě doporučení od trenérů mládeže i reprezentace, kde hraje o kategorii výše. Poslední dobou s námi trénoval každý den a dle mého je to velice talentovaný a zajímavý hráč, který se v budoucnu může objevit i na hřišti. V této chvíli si troufnu tvrdit, že se dostane do kádru pro letní přípravu,“ říkal na konto plzeňského odchovance.

V případě, že Viktoria zvítězí i v nadcházejícím utkání na hřišti Slavie Praha, může hned v hlavním městě oslavit zisk mistrovského titulu. „Vítězství by znamenalo titul, remíza obrovský krok k němu. Zisk tří bodů přímo na Slavii je pro nás velmi lákavé, ale bude to velice těžké utkání. Slavia jistě udělá všechno pro to, aby byla liga zajímavá ještě déle,“ upozorňuje plzeňský trenér.

Fotogalerie