První utkání Viktorie Plzeň v jarní části soutěže už klepe na dveře. Fanoušci červeno-modrých budou moci po více než dvou měsících znovu navštívit v Doosan Arně zápas české nejvyšší soutěže. Na západ Čech zavítají v 18. kole Synot ligy Teplice.

První domácí zápas v druhé polovině soutěže vyhlíží i obránce LukᚠHejda. „Hrajeme doma, víme, co nás tady čeká. Bude plný dům, takže se maximálně těšíme na to, že nás lidi poženou. Už jsem si na fantastickou podporu fanoušků trochu zvykl. To ale nic nemění na tom, že je to taková fotbalová pohádka a myslím, že bychom si toho měli všichni vážit,“ říká před zápasem Hejda. V kádru nejbližšího soupeře Viktorie z Teplic došlo přes zimu k značnému množství hráčských změn. „Tým trochu obměnili, ale herní styl pravděpodobně měnit nebudou. Přišla tam sice nějaká nová jména a jejich sestava se může změnit, ale myslím si, že budou hrát pořád podobně,“ přemýšlí plzeňský obránce, který v prvním jarním kole strávil na hrací ploše celých devadesát minut. „Slovácko jsme si zhodnotili důkladně u videa. Trenér nám říkal, co se mu líbilo a co naopak ne. Druhá půle nebyla úplně podle našich představ, asi jsme se podvědomě trochu zatáhli a soupeř si hodně pomohl nasazením Doška, kterého je těžké bránit,“ vzpomíná na utkání v Uherském hradišti LukᚠHejda. „Na jaře rozhoduje každý bod a dost možná i každý gól, protože rozhodovat může i skóre. Na jaře se hraje vždy pod větším tlakem, ale v Plzni jsme na tlak zvyklí a věřím, že se s ním vyrovnáme,“ zůstává optimistický viktorián s dvojkou na zádech.

„Většině hráčů se hraje lépe doma. Já určitě nejsem výjimkou, obzvl᚝ když na nás chodí plný stadion, hrajeme na kvalitním hřišti a získáváme tu spoustu bodů. Už se na zápas s Teplicemi těším,“ přidává se TomᚠHořava. „Díval jsem se na sestavu Teplic a musím říct, že tam mají kvalitní hráče. Uvidíme, jak budou sehraní, ale povedl se jim první zápas, takže nás v pátek nečeká nic jednoduchého,“ přemýšlí Hořava. „Rád bych, abychom dali první gól. V domácím prostředí to pro nás bude velká výhoda a zápas by pro nás mohl mít jednodušší průběh,“ dodává. Většina týmů z horní části tabulky vstup do jara zvládla a udržela se tak v dohledu na vedoucí Viktorii. „Máme výhodu, že máme tříbodový náskok, takže ostatní jsou pod větším tlakem než my. Ale většinou týmy, které jsou vepředu, vyhrávají. Není to pro nás žádná novinka,“ uzavírá TomᚠHořava.