Viktorii se vstup do základní skupiny Evropské ligy nevydařil. Domácí celek FCSB vyhrál 3:0. Utkání zhodnotili záložník Patrik Hrošovský s obráncem Tomášem Hájkem.

Právě Hájek byl před první gólovou situací zápasu, když byl po jeho zákroku odpískán pokutový kop. „Věděl jsem, že Budescu je od míče daleko. Podle mě jsem hrál balon, ale bohužel to byla penalta, takže s tím nešlo udělat nic,“ řekl ke spornému momentu.

Před obdrženou brankou měli viktoriáni ještě velkou šanci, Milan Petržela v ní ale trefil břevno. „Byla to škoda, mohli jsme z toho dát gól… Pak jsme ale inkasovali z té penalty a už to samozřejmě bylo těžké,“ okomentoval daný moment Hájek. „Kdybychom tu šanci dali, bylo by to jiné. Následně jsme inkasovali, ale i když se tohle stane, tak musíme hrát dál, nemůže nás to takhle srážet,“ dodal Patrik Hrošovský.

Podle něj výkon Viktorie nebyl tak špatný, jak naznačuje výsledek. „Bohužel jsme ale chybovali takovým způsobem, že to soupeř zkušeně trestal,“ řekl. „Je to Evropská liga, jiná soutěž, v ní se trestá každá chyba,“ dodal Hájek s tím, že výsledek je krutý, nicméně zároveň i zasloužený.

Kvalita FCSB se tak opět potvrdila. „Je to zkušený tým. Když vyhrávají o dvě branky po poločase, tak začnou bránit a hrají na brejky. Do útoku už nás moc nepustili,“ všiml si Hrošovský. „Bukureš má výborné hráče, proto hraje Evropskou ligu. Hráči jako Alibec, Budescu, ti jsou nesmírně kvalitní,“ zakončil hodnocení TomᚠHájek.

Fotogalerie