První přátelský zápas na soustředění v Rakousku nedopadl pro Viktorii Plzeň dobře. Západočeši nestačili na bundesligový VfB Stuttgart a prohráli 3:6. Další utkání hrají viktoriáni ve středu 8. července, ve Westendorfu s FK Ural.


„Bylo to pro nás veliké poučení. Hráli jsme proti velice kvalitnímu mužstvu, které předvedlo prvky, které my také chceme mít ve hře. Bohužel bylo na hřišti jen jedno mužstvo, které hrálo s velkou aktivitou v napadání, s vysokou intenzitou a byl to Stuttgart. My jsme byli stále pod tlakem a nedokázali jsme se s tím vypořádat. Naše hra byla statická a dopouštěli jsme se triviálních chyb, které pramenily ze špatného pohybu,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Viktoria sice dostala šest branek, hlavní kouč ale na poplach nebije. „Jsme stále v přípravě, dnes byl soupeř jednoznačně lepší. Narazili jsme na evropský tým a špatně jsme reagovali. Poučení věřím, že přišlo včas a hráči si uvědomí, že na toto tempo také musejí přepnout,“ zamýšlí se Koubek.

V obraně hráči Viktorie sice kupili chybu za chybou, v útočné fázi ale několikrát červenomodří všem dokázali, že se můžou měřit s evropskými týmy. „Byly tam pasáže, kdy jsme Stuttgart zatlačili a hráli fotbal, který chceme předvádět. Ve druhém poločase už nᚠvýkon byl určitě lepší a pevně věřím, že se z toho poučíme,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek. 

Fotogalerie