FC Viktoria Plzeň zvládla zápas jara a porazila Spartu Praha 2:0. Západočeši udeřili dvakrát ve druhém poločasu a v tabulce Synot ligy už mají šestibodový náskok. Výběr trenéra Miroslava Koubka je tak jedno vítězství od zisku titulu.

„Je to pro nás důležité vítězství v této finální fázi vývoje Synot ligy. Je to vynikající výsledek, který se rodil z těžkého boje. Musím mužstvo pochválit, že vydrželo velký tlak soupeře, který byl na nás patřičně připraven,“ říká trenér Viktorie.

Plzeň se v první půli spíše bránila a jedinou šanci Viktorie nevyužil Jan Holenda, který pálil nad branku domácích. „Ze začátku nás Sparta zatlačila, my jsme měli plno práce jejich útoky a centry zastavovat. Výbornou práci odvedl brankář Kozáčik. Domácí nám nedali moc prostoru a museli jsme se bít o každý metr. Samozřejmě jsem viděl chyby v naší hře. Ve druhé půli už to bylo lepší,“ hodnotí Koubek. „Postupně se nám otvíraly možnosti k zakončení a dali jsme dva góly. Ještě jednou bych chtěl pochválit celý tým za výdrž a bojovnost. Myslím, že toto vítězství je zasloužené,“ dodává Miroslav Koubek. 

Viktoria má po výhře šesti bodový náskok v tabulce a od zisku titulu ji dělí opravdu málo. „Byl to důležitý krok, ale stále není rozhodnuto. Kdo si myslí, že je rozhodnuto, tak by se nechoval pokorně k soupeři. Dokud nenastane situace, že už nás nikdo nemůže předběhnout, tak nemáme vyhráno,“ zamýšlí se trenér Plzně.

V dalším utkání Západočeši doma přivítají Jihlavu, se kterou se utkají v pondělí 18. května od 18 hodin. Žádné změny v přípravě kouč Viktorie neplánuje. „Bude se nám určitě trénovat dobře, ale musíme krotit euforii. Dnes spíme na hotelu a zítra máme trénink,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek. 

Fotogalerie