FC Viktoria Plzeň si připsala první porážku v nové sezoně. Ve 2. kole Synot ligy nestačila na Duklu Praha a Na Julisce prohrála 1:0. Trenéra Miroslava Koubka po utkání mrzely především neproměněné šance, předvedená hra ale podle špatná nebyla.

„Chtěl bych pogratulovat Dukle k vítězství, dokázali vstřelit gól, dobře čelili našim útokům, a proto vyhráli. My jsme sice bez bodu a jsme zklamaní, ale hráči odehráli dobrý zápas. Dokonce bych řekl, že předvedli lepší výkon než letos na jaře, kdy jsme tady vyhráli,“ hodnotí utkání trenér Miroslav Koubek.

Kouč Viktorie nechal odpočívat hned několik opor týmu, na soupisce chyběli například Limberský a Holenda. Naopak v základní sestavě se oproti utkání se Slavií objevilo 5 nových hráčů. „Nováčci, kteří dnes dostali šanci, odehráli dobrý zápas a potvrdili to, že patří do nabitého kádru Viktorie Plzeň. Znovu opakuji, že jsem zklamaný z výsledku, ale ne z výkonu. Vůbec to nevypadalo, že vypadli z herní praxe, protože v předešlých utkáních nedostávali tolik příležitostí,“ dodává Koubek.

Plzeň si v utkání vytvořila celou řadu šancí, domácí Dukla hrozila zřídkakdy. „Můj tým hrál dobrý nátlakový fotbal v neustálém pohybu, dobře bránil brejky domácích. Bylo to náročné utkání. Tou poslední kapkou v dnešním utkání byla penalta, ta to celé podtrhla. Honza Kovařík je z toho sám nešastný, ale takový je prostě fotbal,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.  

Fotogalerie