FC Viktoria Plzeň ve 24. kole SYNOT ligy nevyužila výraznou herní převahu nad domácími Teplicemi, nevyužila své šance a nakonec si do tabulky připisuje bod za bezbrankovou remízu. I přes první jarní ligovou ztrátu ale trenér Miroslav Koubek svůj tým pochválil za předvedený výkon.


„Chtěl bych hráče pochválit za předvedenou hru a bojovnost. Odehráli jsme dobrý zápas a bohužel nás dnes zradila koncovka. Dvakrát jsme trefili břevno a jednou tyč, domácí jsme moc k ničemu nepustili. Ten bod musíme přijmout, je to plusový bod ze hřiště soupeře, ale mohly být tři,“ říká trenér Viktorie.

Viktoria mohla druhé Spartě, která prohrála v Liberci, odskočit už na osmibodový rozdíl, šanci ale Západočeši plně nevyužili. Náskok ale i tak navýšili a to na šest bodů. „Kdybychom před víkendem věděli, že budeme mít šest bodů náskok, určitě bychom to brali. Vzhledem k průběhu utkání to ale určitě trochu zamrzí. Nicméně takový zápas, kdy vám do branky nic nepadne, jednou musel přijít a bylo to zrovna dnes. Takový je fotbal,“ dodává Koubek.

Plzeň si v utkání vypracovala celou řadu příležitostí. Několikrát orazítkovala brankovou konstrukci a například Vaňkovi a Mahmutovičovi chybělo ke vstřelení gólu pár centimetrů. „Moc se mi líbil týmový výkon, kromě pár pasáží, kdy se Teplice dokázaly vymanit z našeho tlaku, jsme měli zápas plně pod kontrolou. Hráčům nemůžu kromě té koncovky nic vytknout, kombinačně jsme byli na vysoké úrovni, situace jeden na jednoho jsme zvládali, zkrátka s výkonem svých hráčů jsem spokojený,“ doplňuje kouč Viktorie.

V dalším zápase přivítá Viktoria na svém stadionu Mladou Boleslav, do utkání nebude moct zasáhnout kapitán David Limberský, který v zápase s Teplicemi dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně a jeden zápas si nezahraje. „David určitě bude chybět a je to komplikace. Musíme si poradit, ale už jsme si poradili několikrát, věřím, že to zvládneme,“ zamýšlí se trenér. „Teď už to prostě nesmíme pokazit. Stále není vyhráno, situace se zdá být dobrá, ale stále musíme pokračovat v dobrých výkonech. Je před námi strašně dlouhá cesta ještě, šest bodů není nic,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.

Fotogalerie