V pondělí 20. dubna 2015 odehraje FC Viktoria Plzeň další zápas v rámci SYNOT ligy. Od 18 hodin se utká s Teplicemi, se kterými se během několika dnů střetne už potřetí, protože spolu oba týmy hrály ve čtvrtfinále Poháru FAČR.

„Všichni víme, že to bude těžký zápas a to z jednoduchého důvodu – Teplice jsou kvalitní soupeř,“ říká před utkáním trenér Miroslav Koubek. „Každý zápas je jiný. Ta mužstva, aniž by se utkala v Poháru FAČR, se dobře znají. Teď je to přeci jen umocněno právě o to, že jsme dvakrát během několika dnů měli vzájemnou konfrontaci a oba týmy si osahaly herní styly svého soupeře. Těžko se teď někdo může něčím překvapit, takže budou rozhodovat individuální výkony, týmový výkon, chyby mužstev, proměněné a neproměněné šance. Z pohledu systémových znalostí, jak kdo hraje, jsou oni moudří a my také,“ dodává kouč Viktorie.

Viktoriáni před pondělním zápasem absolvují klasickou přípravu – tréninky v Luční ulici a samozřejmě také video rozbor soupeře. „Určitě budeme vycházet z posledních vzájemných soubojů v domácím poháru, protože to je pohled na nejaktuálnější herní úroveň soupeře. Je to pro nás nejčerstvější zdroj a hlavně proto, že Teplice na rozdíl od nás pokaždé hrály v nejsilnější sestavě. My jsme v tomto směru více utajeni,“ doplňuje Koubek.

Plzeňský trenér se v utkání bude muset obejít bez dlouhodobě zraněných hráčů Řezník a Horvátha, otazníky visí ale také nad dalšími viktoriány. „Daniel Kolář má problémy už od zápasu v Ostravě a snažíme se ho urychleně vyléčit. Roman Hubník má šrámy pro změnu z utkání s Brnem. Dále jsou mimo hru Radim Řezník a Pavel Horváth. Z dvojzápasu s Teplicemi jsou také samozřejmě nějaké šrámy, ale věříme, že všichni, kterých se to týká, se dají do pořádku,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.