V neděli 7. srpna 2016 odehraje FC Viktoria Plzeň první domácí zápas v ePojisteni.cz lize. Od 14:30 se v Doosan Areně utká s Bohemians Praha 1905 a svěřenci trenéra Romana Pivarníka budou chtít navázat na úvodní vítězství v nové sezoně v Jihlavě.

„Víme, že Bohemka je nepříjemný soupeř, ale před našimi fanoušky určitě nechceme nic jiného, než hrát aktivně, atraktivně a samozřejmě na vítězství,“ říká kouč Viktorie.

Viktoriáni v úterý zvládli odvetu 3. předkola Ligy mistrů, když v ázerbájdžánském Baku remizovali 1:1 s Karabachem a postoupili do play off. „Máme za sebou dlouhý let, sám na sobě cítím, že jsem unavený. Dnes jsme potrénovali, ale na hráčích byl ten náročný zápas a celkově cestování znát. Do neděle je ale dost času a budeme všichni stoprocentně připraveni,“ ujišuje Pivarník.

V neděli chce být Plzeň úspěšná i proti Bohemians a trenéři připouští změny v sestavě. „Máme široký kádr a my trenéři chceme, aby hráči v sestavě rotovali. Později bychom na to totiž mohli doplatit, takže tři nebo čtyři změny asi v sestavě uděláme. Chceme být úspěšní v lize i v Evropě a to se nedá zvládnout s jedenácti hráči,“ dodává Roman Pivarník.

Fanoušci se mohou těšit na pikantní souboj trenérů. Zatímco Pivarník ještě v loňské sezoně vedl Bohemians a teď působí v Plzni, na střídačce klokanů je Miroslav Koubek, který ještě před rokem trénoval Viktorii. „Oba určitě můžeme částečně vycházet z vlastních zkušeností. Snad si oba dva nespleteme střídačky, ale musím uznat, že před prvním zápasem s Karabachem jsem si párkrát říkal, že stojím jinde než obvykle,“ popisuje s úsměvem.

U Bohemians Praha 1905 strávil trenér Západočechů dvě sezony a obsadil s týmem osmé a deváté místo. „Vzpomínky na Bohemians mám velmi dobré, co se týká klubu i fanoušků. Teď jsem ale v Plzni, máme tady také skvělé fanoušky a udělám maximum pro to, aby Viktoria byla úspěšná. Chci samozřejmě vyhrát a až po utkání s nimi zase můžu být kamarád,“ uzavírá Roman Pivarník.