Junioři FC Viktorie Plzeň si užívají zaslouženého volna, letní příprava pro ně začne na začátku července. Uplynulou sezónu hodnotí trenér Jiří Kohout kladně, i když samozřejmě ví, že je na čem pracovat. Viktoriáni by chtěli v budoucnu atakovat vyšší příčky v tabulce, letos skončili na sedmém místě.

 
„Podzimní část nám nevyšla hlavně v úvodu. Prvních osm zápasů jsme se celkem hledali, měli jsme tam výsledkové i herní výkyvy. Zlomovým momentem určitě bylo utkání s Táborskem. Měli jsme hodně posil z „A“ týmu a vysoko vyhráli. Tím si vše sedlo a nastartovali jsme šňůru třinácti zápasů bez prohry v řadě,“ hodnotí první polovinu sezóny Kohout. „Na jaře jsme se museli vypořádat s odchodem šesti hráčů, kteří tvořili osu základní sestavu. To se děje v podstatě každý rok. Vytáhli jsme si hráče z dorostu a snažili je co nejlépe propracovat. Během jara se nám dařily zápasy s týmy, které v tabulce byly pod námi nebo okolo nás. Nicméně utkání s týmy, které patří v juniorské lize mezi top, se nám příliš nepovedly. Je to tím, že nᚠtým patří k nejmladším v lize a potřebuje se oukat, sehrát a víc si věřit,“ dodává kouč jednadvacítky.

Viktoriáni v tabulce obsadili sedmé místo, v příští sezóně by určitě hráči U21 chtěli skončit o něco lépe. „Určitě jsme mohli vytěžit v sezoně víc, než sedmé místo. Výrazně nás přibrzdila rozsáhlá marodka na konci zimní přípravy. Na druhou stranu musíme být spokojeni s bojovností týmu a chutí hrát. Na jaře jsme prohráli pouze pět zápasů ze sedmnácti a dařilo se nám na našem hřišti. Doma jsme ani jednou neprohráli, osmkrát vyhráli a jednou remizovali. Z toho mám radost a dobrý pocit,“ zamýšlí se Jiří Kohout.

Hráče i trenéry teď čeká zasloužené volno, které skončí na začátku července. Trenér na prvním tréninku přivítá také nové tváře. „Z výběru do devatenácti let nás posílí celkem šest hráčů. Někteří už za nás nastupovali během jara. Naopak juniorský výběr opustí Mlynařík, Domabyl, Denk, Medveděv, Hradecký, Šíša, Hejda a Bohó. Přípravu začínáme 1. července, čeká nás soustředění, přípravné zápasy a první ostrý zápas budeme hrát na konci července,“ uzavírá trenér U21 Jiří Kohout.