Viktoria Plzeň porazila ve středečním přípravném zápase Dynamo České Budějovice 5:1 a před odjezdem do Rakouska zůstala neporažena. Trenér Pavel Vrba byl v utkání více spokojen s výkonem svého týmu ve druhém poločase.

„Hráči absolvují neustále dvoufázové tréninky. Až teď v Rakousku budeme ladit formu tak, abychom byli rychlejší a dynamičtější. Což se nám například dařilo v dnešním druhém poločase, díky čemuž jsme byli úspěšnější. Naše převaha byla patrná a díky tomu jsme uhráli vysoký výsledek,“ hodnotí zápas trenér Pavel Vrba. „Některé naše akce snesly přísnější měřítko. Stále nám ale chybí rychlejší přechodová fáze a přesnost ve finální fázi. Kdybychom byli přesnější, dostali bychom se asi do více šancí. To je ale v tomto období naprosto normální,“ dodává Vrba.

Hlavnímu kouči Viktorie chybělo v zápase několik hráčů. „Nechtěli jsme riskovat, že něco zbytečně uspěcháme a že se třeba Pilařovi nebo Matějů obnoví zranění. Navíc Roman Hubník onemocněl. Všichni tři by se ale v sobotu měli zapojit do přípravy,“ popisuje trenér.

Viktoriáni se právě v sobotu 8. července vydají do rakouského Westendorfu, kde proběhne tradiční letní soustředění. „Příprava má postupně gradovat. Na úvod přípravy jsme hráli zápasy s týmy z nižších soutěží. Hodně jsme běhali, nabírali fyzickou kondici. Většina zranění v tomto období vzniká právě proto, že hrajete obtížné zápasy proti těžkým soupeřům. Pokud navíc hráče nepřipravujete konkrétně na určitého soupeře, riziko zranění stoupá. Proto postupně zvyšujeme náročnost. Věřím, že naši soupeři nás na soustředění prověří po všech stránkách,“ má jasno trenér Vrba.

Fotogalerie