V neděli 15. listopadu se odehraje úvodní zápas osmifinále MOL Cupu, ve kterém se proti sobě postaví FC Viktoria Plzeň a FC Zbrojovka Brno. Utkání začíná ve 14 hodin v plzeňské Doosan Areně.

„Věřím, že to bude pro nás vítězný zápas. Šanci dostanou hráči, kteří jindy nedostávají tolik příležitostí. Teď mají šanci ukázat, že do kádru patří. Když je vidím na tréninku, tak se opravdu hodně těší a udělají pro úspěch maximum,“ říká trenér Zdeněk Bečka, který pro souboj s Brnem bude zastávat funkci hlavního trenéra, protože Karel Krejčí je momentálně u české reprezentace. 

Plzeň se bude muset obejít bez reprezentantů Česka a Slovenska, kteří se na západ Čech vrátí až v průběhu příštího týdne. „Několik hráčů nám chybí a sestavu na neděli sestavíme podle aktuálního zdravotního stavu. Nicméně máme dobrý kádr a hráči, kteří dostanou šanci, se předvedou v nejlepším světle,“ dodává trenér Viktorie.

Během reprezentačních přestávek „A“ tým Viktorie většinou nabírá fyzičku a i když tentokrát hraje pohárový zápas, dvoufázové tréninky opět byly v programu týdne. „Úplně klasický herní týden to není. Když se připravujeme v klasickém rytmu, nemáme tolik dvoufázových tréninků. My jsme po domluvě s kondičním trenérem a s hlavním trenérem Karlem Krejčím usoudili, že je potřeba tento týden trochu více potrénovat. V pondělí a úterý jsme měli volno, protože program byl v minulých týdnech hodně náročný. Ve středu a ve čtvrtek byly dvoufázové tréninky a od pátku začne klasická příprava na Brno,“ popisuje Bečka.

Viktoria se před několika týdny s Brnem utkala v Synot lize a viktoriáni odjeli z Moravy bez bodu, když prohráli 1:0. „Brno pravděpodobně přijede se sestavou jako v lize a budou tady chtít uhrát co nejlepší výsledek do odvety. Nikam se nepoženou a budou čekat na chyby. My nesmíme zopakovat stejný výkon jako naposled,“ uzavírá trenér Zdeněk Bečka.