Definitivní tečku za uplynulou sezónou napsal v neděli 16. května 2016 Galavečer Synot ligy, na kterém byly předány ceny jejím nejúspěšnějším aktérům. Viktoria Plzeň si z Galavečera odnesla celkem tři ocenění.

Michal Ďuriš zvítězil v kategorii pro nejlepšího cizince sezony. Autor patnácti branek a druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku SYNOT ligy porazil klubového spoluhráče a loňského vítěze Matúše Kozáčika. Třetí místo obsadil liberecký Marek Bakoš. Trenérem sezony se stal kouč mistrů Karel Krejčí, který porazil Jindřicha Trpišovského z Liberce i Václava Kotala z Brna. Viktoria zaujala také na marketingovém poli a odnesla si počtvrté v řadě Cenu Lukáše Přibyla, kterou získává klub, jenž nejlépe komunikuje a pracuje se svými fanoušky.

Jen těsně uteklo první místo Michalu Ďurišovi v anketě o hráče roku, ve které o několik hlasů zvítězil Bořek Dočkal ze Sparty Praha. Na stříbrné příčce skončil také Roman Hubník v anketě o osobnost Synot ligy. Toto ocenění si přivlastnil útočník Libor Došek.