Ligovou sezonu nezačnou fotbalisté Viktorie v sobotu 25. července, ale už o den dříve. Duel proti Slavii Praha tak svěřenci Miroslava Koubka odehrají již v pátek 24. července od 17:30. „O páteční termín jsme z důvodu předpokládaného pohárového programu žádali s velkým předstihem, finální rozhodnutí nicméně přišlo až dnes. Předpokládáme, že k tomu přispělo také definitivní potvrzení obou našich potenciálních soupeřů o tom, že úvodní duel našeho souboje třetího předkola LM se na hřišti protivníka odehraje v úterý. Ve stejný den se v Moskvě představí Sparta. Televizní kanál O2 sport a stanice ČT sport pak vyšly vstříc oběma českým zástupcům v předkolech Ligy mistrů, na páteční termín se tak vedle zápasu v Doosan Areně přesunulo také utkání mezi Vysočinou Jihlava a pražskou Spartou,“ uvedl informace tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

„Mrzí nᚠsituace fanoušků, kteří si již naplánovali víkendový program, a tato změna jim narušila plány. Na druhou stranu z čistě sportovního hlediska jsme vděční za den navíc, který našim hráčům před klíčovým zápasem evropské kvalifikace umožní delší regeneraci a kvalitní přípravu na utkání,“ doplnil Pillár. „Byli jsme navíc ujištěni, že jakékoliv případné termínové změny v budoucnu budou řešeny s dostatečným předstihem. Chápeme, že podobné změny jsou pro fanoušky nesmírně organizačně náročné. Pevně doufáme, že drtivá většina našich příznivců si dokáže svůj program přeorganizovat a při úvodním duelu ligového ročníku nebude v Doosan Areně chybět.“ 

Již zakoupené vstupenky na zápas zůstávají i přes změněný termín duelu v platnosti. Pro fanoušky, kteří si zakoupili volné vstupenky na pokladnách Doosan Areny a v novém termínu nemohou na zápas dorazit, se v úterý, ve středu a ve čtvrtek otevře možnost vrácení vstupného. S platnou vstupenkou stačí dorazit do fanshopu ve Štruncových sadech v tradiční otevírací době 9 – 17 hodin a proti odevzdání lístku bude zájemcům vyplacena pořizovací cena vstupenky. „Pro majitele permanentních vstupenek toto systém neumožňuje, nicméně věříme, že v případě nemožnosti účasti na zápase najdou naši permanentkáři na pátek zájemce z řad dalších fanoušků FCVP,“ zakončil informace Pillár.