Západočeši se aktuálně nachází uprostřed druhého tréninkového dne v rakouském Westendorfu. Zítra je od 18:00 čeká úvodní přátelské utkání – proti německému Fürthu. A na to se hráči již velice těší, což za kabinu potvrdili Aleš Hruška s Janem Kovaříkem.

„Je lepší hrát než trénovat. Doufám, že do soustředění vstoupíme vítězstvím,“ přeje si Kovařík. „Těším se moc, zatím jsem tu toho tolik neodchytal, takže jsem stále v očekávání. Bude to kvalitní utkání,“ věří Hruška.

Na tréninkové podmínky ve Westendorfu si viktoriáni nemohou stěžovat. „Počasí je v pohodě, tréninkové zázemí také. Rakousko v Alpách je prostě super,“ pochvaluje si gólman Aleš Hruška. Podobně hovořil i Jan Kovařík: „Je to tady výborné. Jsme tu již poněkolikáté, podmínky máme skvělé a věříme, že nás to dobře připraví na podzim.“

V přípravě se Jan Kovařík objevuje velice často na postu levého obránce. „Je to podobné jako v záloze na křídle, trenér Pavel Vrba po nás chce, abychom podporovali útok,“ popisuje.

Aleš Hruška se adaptuje v novém prostředí naprosto bez problémů. „Spolupráce s ostatními je bezproblémová. Z plzeňského angažmá jsem zatím nadšený a těším se na naše tažení jak v lize, tak v pohárech,“ říká.

Po utkání s Fürthem čekají Viktorii ještě přáteláky s Wolverhamptonem a Watfordem. „S anglickými celky to bude velmi příjemná zkušenost. Naposledy jsme takhle hráli snad s Manchesterem City v Lize mistrů a nedopadlo to úplně dobře… Budou fyzicky skvěle připravení, půjde o těžké zápasy,“ vyhlíží přátelské duely Jan Kovařík.