Tým trenéra Pavla Horvátha sehrál včera přátelské utkání v Mnichově. S místní devatenáctkou Bayernu se nakonec po bezbrankové remíze rozešel smírně.

„Poprvé jsme hráli na přírodní trávě. Byl to výborný zápas. Konfrontace s hráčema, kteří prochází mládeží Bayernu Mnichov, je neocenitelná. Navíc chtěli hrát fotbal. I pro kluky to byla skvělá příprava na soutěž, parádní zážitek, že si zahráli v centru Bayernu Mnichov,“ liboval si trenér Plzně Pavel Horváth. „Byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem. Už v první půli jsme měli dvě gólové šance, v té druhé také. Soupeř pořádně ani nevystřelil na naší branku, takže si troufám tvrdit, že jsme v tom zápase byli lepší,“ hodnotí kouč.

Juniorka přitom hrála v pondělí v Liberci, 20. března je pak čeká další utkání, kdy přivítají Karvinou. „Já si myslím, že kluci si radši zahrají zápas než zatrénují. Někteří hráči se protočili dvakrát, aby si každý zahrál dostatečný počet minut,“ vysvětluje Pavel Horváth.

„Pro nás to byl dobrý test, do hry se dostali i hráči, kteří dosud nedostávali tolik prostoru. Obranná hra našeho celku se mi velmi líbila,“ pochvaloval si kouč Bayernu Holger Seitz.

FC Bayern Mnichov U19 – FC Viktoria Plzeň U21 0:0

Sestava Bayernu: Hoffmann (46. Shorunkeh) – Zaiser, Götze (C) (76. Awoudja), Rieg, Türkkalesi (65. Haumer) – Emghames, Fein, Memetoglou (65. Lange), Franzke – Kollmann, Crnicki.
Sestava Plzně: Sváček (C) (46. Luhový) – Kadar (46. Skála), Teršl, Novák, Vukajlovič – Vacovský (67. Hlavatý) – Hlavatý (46. Kopřiva), Suchý, Rychnovský (67. Kadar) – Sedláček (67. Havel), Havel (46. Mudra).

Foto: fcbayern.com