Viktoria Plzeň si z Teplic odváží po více než čtyřech letech plný počet ligových bodů, utkání 8. kola ePojisteni.cz ligy ovšem potvrdilo, proč se zápasy na teplických Stínadlech mohou pyšnit přívlastkem ‚složité‘. Fyzický fotbal domácích obral Plzeňany o množství sil.

„Věděli jsme, že Teplice vsadí doma na agresivitu a dostupování, což se potvrdilo a my s tím měli problémy. Teplice se s námi snažily hrát jednoduchý fotbal s dlouhými míči na hrotového útočníka. Proto byl zápas náročný z hlediska osobních soubojů. V prvním poločase jsme sice dali krásný gól, ale v celém zápase nám chyběla mezihra. Zároveň když soupeř takto kvalitně dostupuje, musíme být silnější a kvalitnější při práci s míčem,“ přemýšlí Roman Pivarník.

Branka plzeňského trenéra potěšila, méně ho však těšil fakt, že se jednalo o jednu z mála nebezpečných situací pro branku soupeře. „Samotná gólová akce byla krásná, další jsme ale nedotáhli do konce. I dnešek dokázal, že efektivita především ve venkovních zápasech je dobrá. Šancí jsme měli málo, ale proměnili jsme jednu z nich. Nebyli jsme silní ani rychlí v kombinaci a díky tomuto jsme se dostávali před branku Teplic jen málo. Soupeři jsme tak dali čas dostoupit do soubojů a znemožnit nám naši hru,“ uzavírá Pivarník.

Fotogalerie