20. 1. 2018    Zápas

Ve druhém utkání ve Španělsku Viktoria vysoko podlehla Salzburgu

FC Viktoria Plzeň

Soustředění / Sobota 20. 1. 2018, 16:00 / Burgos Quintana Stadium, Coín

Soustředění / Sobota 20. 1. 2018, 16:00
Burgos Quintana Stadium, Coín

FC Viktoria Plzeň

0:5

(0:2)

FC Red Bull Salzburg

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Piroch, Limberský – Hrošovský, Čermák – Kopic, Kolář, Zeman – Chorý. 2. poločas: Kozáčik – Havel, Živulič, Hájek, Kovařík – Hořava, Ivanschitz – Petržela, Bakoš, Pilař – Krmenčík.

FC Red Bull Salzburg

1. poločas: Coronel – Dembele, Ramalho, Onguene, Ulmer (C) – Leitgeb – Yabo, Berisha – Schmid – Minamino, Gulbrandsen. 2. poločas: Coronel – Lainer, Meisl, Caleta-Car, Farkas – Samassekou – Haidara, Mwepu (70. Szoboszlai) – Schlager – Dabbur, Hwang (70. Wolf).

statistiky

Branky: 25. Schmid, 44. Minamino, 49. Dabbur, 56. Hwang, 66. Haidara.

Diváci: 0

Druhé přípravené utkání na španělském soustředění se Viktorii nevydařilo. V Coín nestačila na rakouský Red Bull Salzburg, kterému podlehla 0:5.

Zápas začal opatrně, oba celky se snažily držet balón a do šancí se dostávaly jen sporadicky. Z první vážnější akce se hráči Salzburgu dostali do vedení. Romano Schmid z hranice šestnáctky natáhl ke střele a jeho tečovaný pokus ke smůle viktoriánů skončil v bráně. Červenomodří se sice pokoušeli dobře kombinovat, k zakončení se ale nemohli dostat. To změnil až ve 43. minutě Jan Kopic, který ale po pěkné přihrávce Aleše Čermáka zamířil vedle. Těsně před poločasem zvýšil na rozdíl dvou branek Takumi Minamino, když se odhodlal ke střele za vápnem. Míč otřel o pravou tyč až za Kozáčikova záda a první poločas tak skončil vedením Red Bullu 2:0.

Do druhé půle Viktoria nevstoupila dobře. Ve 49. minutě Salzburg zakombinoval po pravé straně a hezkou šanci zblízka zakončil Munas Dabbur. O sedm minut později bylo ještě hůř, když se o další gól z hranice malého vápna postaral Hee Chan Hwang. Poslední branku rakouského celku vstřelil za dalších deset minut Amadou Haidara. Západočechům se druhý přípravný zápas na španělském soustředění nevyvedl podle představ, Red Bullu Salzburg podlehli 0:5.