Jan Kovařík oslavil svůj druhý titul mistra ligy v červenomodrém dresu Viktorie Plzeň a celkově svůj třetí v kariéře. V zápase s Vysočinou Jihlava odehrál celých devadesát minut, po kterých mohl zdvihnout ruce nad hlavu.

„Vyhrát titul dvě kola před koncem je příjemnou záležitostí. To se v Plzni ještě nikdy nepodařilo, takže mám obrovskou radost. Pozápasový program pro mě byl hodně emotivní,“ přiznává Kovařík. Po dnu volna se ale záložník Viktorie musel trenéru Koubkovi opět hlásit na tréninku. „Myslím, že jsme měli dost času na spánek a regeneraci. Všechno ale proběhlo v rámci určitých mezí,“ směje se viktorián s devatenáctkou na zádech.

Viktorii čekají do konce letošního ročníku ještě dva zápasy. V tom nejbližším se představí v sobotu 23. května na půdě Bohemians Praha 1905. „Bohemka se drží v polovině tabulky, tento rok jsou na tom dobře. Čekám skvělý zápas a věřím, že divákům předvedeme pěkný fotbal a zvítězíme. K zápasu přistoupíme stejně jako k minulým utkáním, budeme mít video a standardní přípravu,“ popisuje Jan Kovařík.