Třicet chlapců a tři dívky z Plzně a okolí si na začátku července 2016 užilo fotbalový kemp s Viktorkou. Pro děti byl na celý týden připraven ve špičkově zařízeném resortu Darovanský dvůr bohatý program, který byl zaměřen především na fotbalové dovednosti. Nechybělo setkání s hráči „A“ týmu FC Viktorie Plzeň, prohlídka Doosan Areny a další doprovodné akce.

„Pevně věřím, že si děti nᚠfotbalový kemp s Viktorkou opravdu vychutnaly, podle ohlasů od samotných děvčat, chlapců i rodičů tomu tak bylo. Ten týden utekl jako voda a všichni si určitě domů odvezli hezké zážitky,“ říká hlavní organizátor Jiří Gerstner.

Všechny děti dostaly ihned po příjezdu na památku vybavení od společnosti PUMA – tréninkové oblečení, vycházkové tričko a tašku s batohem. Pak se mohlo začít na přírodní trávě s tréninky. „Pár dní jsme trénovali dvoufázově, tedy dopolední a odpolední trénink, a ty jednotky byly zaměřené na pohybové schopnosti a fotbalové dovednosti. Musím pochválit oba trenéry Martina Vísnera a Pavla Konopíka, protože se podle mého názoru o děti starali opravdu skvěle,“ popisuje Gerstner.

Na návštěvu za účastníky kempu přijeli také hráči FC Viktorie Plzeň – Michael Krmenčík a Radim Řezník. „Udělali jsme s nimi besedu, děti se tak mohly dozvědět více o svých fotbalových vzorech. Nechyběla samozřejmě autogramiáda a společné focení,“ doplňuje Jiří Gerstner.

Během fotbalového kempu s Viktorkou děti netrávily čas pouze na hřišti, každý den využívaly také bazén a mimo fotbalové aktivity probíhaly i v lese. Jeden z večerů pak zpestřil viktoriánský táborák a oficiálním autobusem „A“ týmu Viktorie se jelo na prohlídku Doosan Areny. Následně účastníci kempu na vlastní oči sledovali přípravný zápas červenomodrých s Ústím nad Labem.

Na závěr kempu se odehrál miniturnaj, který už sledovaly také rodiče. „Spolupráce s dětmi byla skvělá. I přes věkové rozdíly si děti mezi sebou pomáhaly a fungovaly jako tým. Nejlepším hráčem soustředění byl vyhlášen TomᚠMikleš. Hodnotili jsme celkový dojem účastníků, tedy fotbalové vlastnosti, ale také chování a vystupování. Určitě bych chtěl poděkovat Viktorii Plzeň za organizaci a také všem sponzorům, protože bez jejich pomoci by kemp nemohl proběhnout a nemohl by být tak povedený,“ uzavírá Jiří Gerstner. 

Momentky z fotbalového kempu s Viktorkou si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže nebo na Facebookových stránkách kempu, odkaz ZDE.

Fotogalerie