17. 4. 2016    Zápas

Viktoria otočila zápas s Brnem a připsala si další tři body

FC Viktoria Plzeň
17. Baránek
80. Kopic

25. kolo / Neděle 17. 4. 2016, 16:45 / Doosan Arena

25. kolo / Neděle 17. 4. 2016, 16:45
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FC Zbrojovka Brno

10. Řezníček

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Baránek, Hejda, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Petržela (73. Kopic), Kolář (75. Fořt), Kovařík – Holenda (88. Řezník)

FC Zbrojovka Brno

Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Košál, Jovanovič – Lacko (67. Malík), Zoubele (78. R. Buchta) – Pašek, Škoda (85. Vávra), Lutonský – Řezníček

statistiky

Branky: 17. Baránek, 80. Kopic – 10. Řezníček, ŽK: Matějů – Škoda, Pašek, Košál, ČK: Pašek, Rozhodčí: K. Hrubeš – I. Nádvorník, P. Vlasjuk, T. Kocourek

Diváci: 10 850

V neděli 17. dubna přivítali viktoriáni na vlastním trávníku soupeře z Brna. A Zbrojovce měli co vracet, nebo tým z moravské metropole byl jedním ze dvou celků, který dokázal Viktorii v dosavadním průběhu Synot ligy porazit. Oproti utkání ve Zlíně doznala základní sestava jediné změny, vykartovaného Romana Hubníka nahradil uprostřed obrany LukᚠHejda.

Po plzeňských náznacích v podání kličkujícího Petržely nebo hlavičkujícího Hejdy převzali iniciativu hostující hráči. V desáté minutě dostal ideální zpětnou přihrávku do pokutového území Jakub Řezníček a brněnský střelec se ve vyložené příležitosti nemýlil – 1:0 pro Brno. V patnácté minutě měl velkou šanci vyrovnat Jan Baránek, po rohovém kopu ale brankáře Melichárka nadvakrát nepřekonal. O dvě minuty později se mu to ale přece podařilo. Po vtipně zahraném rohovém kopu, jenž patou prodlužoval na zadní tyč LukᚠHejda, vyslal odbarvený Baránek z malého vápna nekompromisní bombu pod břevno – 1:1! Ve 23. minutě si na pravé straně hřiště skvěle porozuměli Hrošovský s Matějů, mladý obránce se po skvělé přihrávce od slovenského reprezentanta pokoušel oslovit Jana Holendu, ten však ve skluzu míč před prázdnou bránou o centimetry netrefil. Po půlhodině hry se zcela sám před bránou hostí zjevil Daniel Kolář. Zpracování hrudí doplnil i ambiciózní střelou, jenže Dušan Melichárek jeho pokus reflexivně vyrazil. Na druhé straně hrozili Řezníček se Škodou, ale obrana Viktorie v čele s Matúšem Kozáčikem zůstala pozorná. Viktoria ve zbytku poločasu svého soupeře přitlačila k pokutovému území, do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas nezačal pro hostující celek pozitivně. Když se během dvou minut vykartoval brněnský záložník Pašek, byla nucena Zbrojovka dohrávat v oslabení. Plzeňané se snažili využít početní výhody a většího prostoru pro kombinaci, cesta k hostující brance pro ně ale byla uzavřena až do 65. minuty, kdy po Petrželově přihrávce vyslal přízemní střelu Kolář. Brněnský gólman se proti míči ale stačil přesunout. Plzeňské ataky nabíraly na intenzitě, zakončovat mohl Holenda nebo Kovařík, ale ani jeden nezasáhl míč ideálně. V 73. minutě přišel oživit hru v útočné fázi Jan Kopic, jenž nahradil Milana Petrželu, několik okamžiků poté se na hřiště na úkor Daniela Koláře dostal také Pavel Fořt. O čtyři minuty později měl rozhodující gól na hlavě Jan Baránek. Po rohovém kopu nasměroval míč ale pouze do rukavic brněnského brankáře. Deset minut před koncem utkání přinesla spolupráce dvou nových mužů na trávníku gólové rozuzlení zápasu. Fořt si na pravé straně našel přihrávku od Hrošovského a přízemním centrem se pokusil oslovit Jana Holendu. Odražený míč napálil Jan Kopic a jeho cestu zastavila až sí Melichárkovy branky – 2:1 pro Plzeň! V závěrečných minutách utrpěl bolestivé zranění Jan Holenda, jenž nebyl schopen opustit hrací plochu po svých. Na trávníku ho nahradil Radim Řezník.

Po uplynutí tří nastavených minut se Západočeši mohli radovat z dalšího zápasu, jehož vývoj zvládli otočit z nepříznivého stavu a získat tři důležité ligové body.

Související články