Klub FC Viktoria Plzeň v letošní m roce jako jediný klub v republice vstoupil do oficiální spolupráce s renovovanou firmou Coerver Coaching. Jde o globální tréninkový program inspirovaný Wielem Coerverem a vytvořený v roce 1984 Alfredem Galustianem a bývalým velikánem Chelsea, Charlie Cookem. Tato metoda, která se v průběhu let neustále zdokonaluje a rozvíjí, se soustředí na rozvoj individuálních dovedností a hry v malém počtu hráčů. Je specificky vyvinutá pro děti mezi 5. - 16. rokem bez rozdílu jejich schopností.

O víkendu 18. – 19. června proběhl první dvoudenní cyklus školení trenérů napříč kategoriemi. Trenéři si rozšiřovali znalosti a získávali nové dovednosti, které odpovídají moderním tréninkovým trendům. Na tento rok jsou naplánované další dva cykly a v roce 2017 jeden závěrečný.

„Na školení bylo přítomno 23 trenérů a všeobecně vyjadřovali velikou spokojenost a přínos semináře pro svoji další práci v FCVP. V kontextu probíhajícího Mistrovství Evropy je znát, že pro moderní fotbal je nutno hledat další cesty rozvoje mladých fotbalistů s nutností souvisejícího navyšování vzdělání trenérů. Prioritou pro Viktorii, stejně jako pro zástupce firmy Coerver Coaching, je vychovávat individuálně schopné, sebevědomé a kreativní hráče, kteří budou v dospělosti konkurenceschopní na mezinárodním poli,“ uvedl ke školení šéftrenér žákovských kategorií FCVP, Josef Šneberger, který dále doplnil: „Klub se touto činností snaží plnit i svoji roli v rámci západočeského regionu. Viktoria je nedílnou součástí výchovy mládeže a dětí a svoji činností se snaží přitáhnout mladé lidi k aktivnímu pohybu a sportování. Touha neustále se zlepšovat je pak základním předpokladem pro to, abychom naše cíle mohli plnit stále lépe.“

Fotogalerie